NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

Potpisivanjem Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univerexport u pres sali Ministarstva u Beogradu, u četvrtak, 19. oktobra, zvanično će se obeležiti početak uvođenja preduzetništva kao nove kompetencije koja se od ove godine uvodi u plan i program rada osnovnih škola.

Ovo je najveći projekat u kome će Fondacija Univerexport nastupiti kao partner, a Olivera Ćirković, direktor Fondacije predočiće važnost podrške projektima ovakvog obima i veličine.

Ministar Mladen Šarčević i pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković govoriće tom prilikom o implementaciji preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i potrebi da se teorijsko znanje već u ranom uzrastu i razvoju decu pretvori u praktično.

Potpisivanjem ovog Protokola Fondacija Univerexport se obavezuje na ulaganje u edukaciju nastavnog kadra i finansiranje projekata po školama, a sve sa ciljem da preduzetništvo kao nova kompetencija trasira put obrazovanju kao upotrebljivom znanju, kako je simbolično i nazvan projekat.

Fondacija Univerexport će pored izdvajanja sredstava za edukaciju nastavnog kadra koji će stečeno znanje primenjivati u svakodnevnom radu sa učenicima, finansirati projekte od ideje do realizacije koji će se realizovati u 40 osnovnih škola.

- Projektom se podržava razvoj preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i kao jedna od najvažnijih novih orijentacija počinje sa primenom tokom školske 2017/2018. godine, a Fondacija Univerexport svoje polje delovanja posvećuje deci i obrazovanju kao najvažnijem segmentu razvoja naše budućnosti – kaže se u saopštenju Fondacije.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Klementina

  pre 779 dana i 7 sati

  Jos jedna u nizu gluposti. Dok se deca bore da shvate prirodne nauke bez opremljenih kabineta, vi cete im uvoditi jos jedan predmet " ucenja napamet" . O kakvom primenjenom znanju vi govorite????

  Oceni komentar:
  0
  0
raspored sahrana novi sad Nebojša Stefanović isključenje vode bez vode horoskop isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad novosađani elektrovojvodina novorođenčad Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop zodijak horoskopski znaci jkp lisje štrajk poštara servisne informacije novi sad betanija raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje vremenska prognoza sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bebe bez struje Republički hidrometeorološki zavod pošte srbije novosadsko porodilište