NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

Potpisivanjem Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univerexport u pres sali Ministarstva u Beogradu, u četvrtak, 19. oktobra, zvanično će se obeležiti početak uvođenja preduzetništva kao nove kompetencije koja se od ove godine uvodi u plan i program rada osnovnih škola.

Ovo je najveći projekat u kome će Fondacija Univerexport nastupiti kao partner, a Olivera Ćirković, direktor Fondacije predočiće važnost podrške projektima ovakvog obima i veličine.

Ministar Mladen Šarčević i pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković govoriće tom prilikom o implementaciji preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i potrebi da se teorijsko znanje već u ranom uzrastu i razvoju decu pretvori u praktično.

Potpisivanjem ovog Protokola Fondacija Univerexport se obavezuje na ulaganje u edukaciju nastavnog kadra i finansiranje projekata po školama, a sve sa ciljem da preduzetništvo kao nova kompetencija trasira put obrazovanju kao upotrebljivom znanju, kako je simbolično i nazvan projekat.

Fondacija Univerexport će pored izdvajanja sredstava za edukaciju nastavnog kadra koji će stečeno znanje primenjivati u svakodnevnom radu sa učenicima, finansirati projekte od ideje do realizacije koji će se realizovati u 40 osnovnih škola.

- Projektom se podržava razvoj preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i kao jedna od najvažnijih novih orijentacija počinje sa primenom tokom školske 2017/2018. godine, a Fondacija Univerexport svoje polje delovanja posvećuje deci i obrazovanju kao najvažnijem segmentu razvoja naše budućnosti – kaže se u saopštenju Fondacije.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Klementina

  pre 517 dana i 17 sati

  Jos jedna u nizu gluposti. Dok se deca bore da shvate prirodne nauke bez opremljenih kabineta, vi cete im uvoditi jos jedan predmet " ucenja napamet" . O kakvom primenjenom znanju vi govorite????

  Oceni komentar:
  0
  0
Miroslav Antić građanski protesti isključenje vode betanija novi sad Vreme u Novom Sadu isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija milorad kapor Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje bez vode servisne informacije novi sad jkp čistoća novorođenčad vremenska prognoza sahrane bez struje Dalibor Rožić novosađani novosadsko porodilište jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina protest telep matičar