NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

Potpisivanjem Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univerexport u pres sali Ministarstva u Beogradu, u četvrtak, 19. oktobra, zvanično će se obeležiti početak uvođenja preduzetništva kao nove kompetencije koja se od ove godine uvodi u plan i program rada osnovnih škola.

Ovo je najveći projekat u kome će Fondacija Univerexport nastupiti kao partner, a Olivera Ćirković, direktor Fondacije predočiće važnost podrške projektima ovakvog obima i veličine.

Ministar Mladen Šarčević i pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković govoriće tom prilikom o implementaciji preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i potrebi da se teorijsko znanje već u ranom uzrastu i razvoju decu pretvori u praktično.

Potpisivanjem ovog Protokola Fondacija Univerexport se obavezuje na ulaganje u edukaciju nastavnog kadra i finansiranje projekata po školama, a sve sa ciljem da preduzetništvo kao nova kompetencija trasira put obrazovanju kao upotrebljivom znanju, kako je simbolično i nazvan projekat.

Fondacija Univerexport će pored izdvajanja sredstava za edukaciju nastavnog kadra koji će stečeno znanje primenjivati u svakodnevnom radu sa učenicima, finansirati projekte od ideje do realizacije koji će se realizovati u 40 osnovnih škola.

- Projektom se podržava razvoj preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i kao jedna od najvažnijih novih orijentacija počinje sa primenom tokom školske 2017/2018. godine, a Fondacija Univerexport svoje polje delovanja posvećuje deci i obrazovanju kao najvažnijem segmentu razvoja naše budućnosti – kaže se u saopštenju Fondacije.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Klementina

  pre 585 dana i 3 sata

  Jos jedna u nizu gluposti. Dok se deca bore da shvate prirodne nauke bez opremljenih kabineta, vi cete im uvoditi jos jedan predmet " ucenja napamet" . O kakvom primenjenom znanju vi govorite????

  Oceni komentar:
  0
  0
bez struje štrand Futog novorođenčad RHMZ betanija Vreme u Novom Sadu elektrovojvodina bebe Vreme u Srbiji servisne informacije javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija isključenje vode vremenska prognoza novi sad matičar JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode servisne informacije novi sad sremska kamenica isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje gradsko groblje raspored sahrana novi sad novosađani novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad policija