NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

NOVI PROJEKAT: Uvođenje preduzetništva u osnovnoškolsko obrazovanje

Potpisivanjem Protokola između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univerexport u pres sali Ministarstva u Beogradu, u četvrtak, 19. oktobra, zvanično će se obeležiti početak uvođenja preduzetništva kao nove kompetencije koja se od ove godine uvodi u plan i program rada osnovnih škola.

Ovo je najveći projekat u kome će Fondacija Univerexport nastupiti kao partner, a Olivera Ćirković, direktor Fondacije predočiće važnost podrške projektima ovakvog obima i veličine.

Ministar Mladen Šarčević i pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković govoriće tom prilikom o implementaciji preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i potrebi da se teorijsko znanje već u ranom uzrastu i razvoju decu pretvori u praktično.

Potpisivanjem ovog Protokola Fondacija Univerexport se obavezuje na ulaganje u edukaciju nastavnog kadra i finansiranje projekata po školama, a sve sa ciljem da preduzetništvo kao nova kompetencija trasira put obrazovanju kao upotrebljivom znanju, kako je simbolično i nazvan projekat.

Fondacija Univerexport će pored izdvajanja sredstava za edukaciju nastavnog kadra koji će stečeno znanje primenjivati u svakodnevnom radu sa učenicima, finansirati projekte od ideje do realizacije koji će se realizovati u 40 osnovnih škola.

- Projektom se podržava razvoj preduzetništva kao međupredmetne kompetencije i kao jedna od najvažnijih novih orijentacija počinje sa primenom tokom školske 2017/2018. godine, a Fondacija Univerexport svoje polje delovanja posvećuje deci i obrazovanju kao najvažnijem segmentu razvoja naše budućnosti – kaže se u saopštenju Fondacije.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Klementina

  pre 634 dana i 17 sati

  Jos jedna u nizu gluposti. Dok se deca bore da shvate prirodne nauke bez opremljenih kabineta, vi cete im uvoditi jos jedan predmet " ucenja napamet" . O kakvom primenjenom znanju vi govorite????

  Oceni komentar:
  0
  0
servisne informacije novi sad Vreme u Novom Sadu gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad bebe bez vode Elektrodistribucija Novi Sad bez struje jkp lisje Isključenje struje horoskopski znaci raspored sahrana novi sad Vreme u Srbiji detelinara novosađani elektrovojvodina betanija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod matičar novi sad isključenje vode sahrane nevreme klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novosadsko porodilište protest isključenja struje horoskop