Novi rok za Žeželjev most – novembar 2016. godine

Novi rok za Žeželjev most – novembar 2016. godine

Novi rok za završetak izgradnje Žeželjevog mosta je novembar sledeće godine, javlja Radio televizija Vojvodine. Na poštovanje roka i ubrzanje radova može da utiče i najava da će sledeće godine uveliko trajati modernizacija pruge Beograd – Budimpešta.

Utisak Novosađana, koji 16 godina čekaju na nov Žeželjev most jeste da se, i pored nedavno potpisanog ugovora i obezbeđenog novca, na gradilištu ništa ne dešava, a da se radovi izvode predviđenom dinamikom potvrdili su za RTV samo iz pokrajinske administracije, dok iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije stigla nijedna informacija o izgradnji mosta.

- Montirano je osam novih segmenata, a radi se paralelno i na stubu broj tri u reci. Ovde je 120 radnika, koji u ovom vremenskim uslovima, kada je izuzetno toplo, rade svoj posao, što je za svaku pohvalu – izjavio je za RTV direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

Gradnju su obeležili brojni problemi, pa su u jednom momentu dovedeni u pitanje dalji radovi. Ali, proletos je potpisan aneks ugovora na osnovu kojeg su Pokrajina i Grad Novi Sad uplatili dodatnih tri miliona evra.

Modernizacija pruge Beograd – Budimpešta je projekat na čijoj realizaciji rade srpske, kineske i mađarske železnice. Na tom strateškom Koridoru nalazi se i trasa budućeg Žeželjevog mosta, koji će imati dva železnička koloseka i dve trake za drumski saobraćaj.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan