Novi Sad 13. januara organizuje doček 7526. godine

Novi Sad 13. januara organizuje doček 7526. godine

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija "Novi Sad 2021" saopštila je da počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu.

- Predstavljena kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, tako će i dva programska koncepta dočeka Novih godina biti drugačija. I dok se Doček 2018. dešava 31. decembra tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu – naveli su iz Fondacije.

Na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

U maloj sali Srpskog narodnog pozorišta nastupiće Slobodan Trkulja i bend Imar iz Škotske, u velikoj sali SNP bend Laibach, a u pozorišnoj sali NIS-a biće veče duhovne muzike Divne Ljubojević.

U Pozorištu mladih nastupiće regionalna pop zvezda Kaliopi, a džez umetnici Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi.

U prostoru Gradske kuće nastupiće Dečja filharmonija, u Eđšegu će biti opera za decu udruženja Visoko C, tamburaški sastavi iz Osijeka i Novog Sada predvođeni Dušanom Svilarom u Studiju M, Ludifiko kabare u Zapadnom holu SPENS-a.

Različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 nastupiće u holu Železničke stanice.

Najavljeno je i da će 13. januara budući "Youth Creative Polis", a sadašnja Kineska četvrt, predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, a tok prilikom u Fabrici će nastupiti Pol Rič iz Francuske, kao i di-džejevi Lag, Klaus i Vladimir Aćić, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru.

Za sve dodatne informacije vezane za satnicu i program koji će biti dopunjavan do samog dočeka, posetite sajt Novi Sad 2021.

Oceni vest:
2
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan