Novi Sad će uskoro dobiti dnevni boravak za decu u riziku od zlostavljanja

Novi Sad će uskoro dobiti dnevni boravak za decu u riziku od zlostavljanja

Zvanični zastupnik Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Srbiji i osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić najavio je da će Novi Sad dobiti dnevni boravak za decu koja su izložena riziku zlostavljanja.

- Svako dete koje je zlostavljano, na bilo koji način, može potražiti pomoć kod nas u Novom Sadu na adresi Drage Spasić. Imamo kancelariju i u Subotici, u Vlasotincu, a otvaraćemo još neke centre. Mi ćemo biti organizacija u mreži centara u regionu, jedan Centar za nestalu i zlostavljanu decu postoji u Hrvatskoj, uskoro se osniva i u Sarajevu i mi smo jedan od osnivača te mreže - rekao je Jurić gostujući u Jutarnjem programu RTV.

Prema njegovim rečima, uskoro će početi sa radom i dnevni boravak za decu u riziku, za početak u Novom Sadu i Subotici, sa namerom da se ideja proširi na celu Srbiju. On je naveo da je Novi Sad jedini grad u Srbiji koji ima Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja, što su iz Centra prepoznali kao dobru ideju koja mora biti proširena u celoj Srbiji.

– Ideja nam je da kroz projekat, Subotica, Aranđelovac i Vlasotince dobiju ta Koordinaciona tela, a da kasnije, kao primeri dobre prakse, budu osnovani i u ostalim gradovima u zemlji - rekao je Jurić.

Kada je reč o Amber alert sistemu – potrage i obaveštavanje javnosti o nestanku dece Jurić veruje da će uskoro početi sa prikupljanjem potpisa.

–  Predlog za pokretanje narodne inicijative je predat predsedniku Skupštine Ivici Dačiću, ostalo je još sedam dana da bude i potpisan, nakon ćega će se početi sa prikupljanjem potpisa da bi zakonskim putem naveli poslanike da o tom predlogu razgovaraju - zaključio je Jurić.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan