Novi Sad: Čist i miran grad posle svake neprospavane noći (FOTO)

Novi Sad: Čist i miran grad posle svake neprospavane noći (FOTO)

Novi Sad ovih dana ugostio je velik broj turista i posetilaca, uglavnom mlađe populacije. Svake noći podgrađe Petrovaradinska tvrđava, kej i centar,vrve od buljuka ljudi, a gde prođe toliko ljudi, uglavnom ostaje smeće. Ipak obilaskom grada danas oko 13h zatekli smo potpuni mir i skoro besprekornu čistoću.

Na Trgu slobode ispred Gradske kuće, postavljeni su štandovi sa štrudlama, unikatnim rukotvorinama, medom, alkoholnim pićima domaćih proizvođača, ali saznajemo od prodavaca da su za izložene proizvode više zainteresovani „naši“ ljudi (sa prostora bivše Jugoslavije), nego stranci, koji najviše vole da probaju kvalitetno vino ili domaću rakiju.

Grad je tokom dana tipično pust (kao da se Festival i ne održava) jer je većina na plažama na Štrandu ili po lokalnim ugostiteljskim radnjama  i odmaraju se sedeći u društvu bez priče.

 

 U saopštenju JKP "Čistoća" su naveli da je prikupljeno i deponovano ukupno 54,5 tona smeća tokom ova dva dana. Radnici "Čistoće" već od 6.30 časova ujutro počnu da čiste velike količine smeća, te nas, nakon zabave na koncertnim binama, na prvoj kafi dočeka čist i miran grad.

Sve vreme dok šetate Novim Sadom, sigurno ćete sretati vredne radnike Čistoće, a iznenadiće vas kad primetite i kese za smeće (spremne za noćno ludilo) kako vise zakačene duž cele ograde mosta Duga, sve do ulaza na Tvrđavu.

Pogledajte ostale fotografije!

 

Tekst i foto: Biljana Banović

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan