Novi Sad dobija ambulantu za trudnice obolele od Kovida-19

Novi Sad dobija ambulantu za trudnice obolele od Kovida-19

U Novom Sadu je danas, 8. aprila, otvorena kovid ambulanta samo za trudnice koje su pozitivne na korona virus, a smeštena je u objektu "Jovan Jovanović Zmaj".

– S obzirom na to da postoji jedan deo trudnica koje su pozitivne na virus, otvaramo i ambulantu koja će biti isključivo namenjena takvim trudnicama. Da one mogu bezbedno i sigurno da obavljaju sve preglede, da se njihova trudnoća prati. Ova ambulanta imaće poseban ulaz, kako ne bi bilo mešanja sa drugim pacijentima – rekao je dr  Veselin Bojat za televiziju Pink.

Radno vreme ambulante radnim danima je od 7 do 18 časova, a subotom od 7 do 15 časova.

Ginekološko-akušerska ambulanta za Kovid-19 namenjena je:

• za praćenje trudnoće Kovid pozitivnih trudnica, po redovnom kalendaru za praćenje trudnoće

• u slučaju ginekoloških hitnih stanja kod kovid pozitivnih žena

• u slučaju komplikacija kod kovid pozitivnih porodilja

• trudnice sa sumnjom na infekciju Kovid-19  (febrilnost, respiratorne tegobe, trudnice koje su bile u kontaktu sa osobama pozitivnim na kovid)

Pre nego što žena bude upućena u ovu ambulantu, potrebno je obavestiti ginekološku ekipu u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" na telefon: 021 4879 570 .

Trudnica, porodilja koja je dokazano pozitivna na korona virus, pre dolaska na kontrolni ginekološki pregled u ovu ambulantu treba da:

• pozove izabranog ginekologa koji poziva Službu Hitne medicinske pomoći i dogovara vreme transporta žene (tel: 194 ili Službu transporta 6400-124)

• obavesti ekipu u objektu "Jovan Jovanović Zmaj" na 021 4879 570 o vremenu dolaska

U kovid ambulanti će se po potrebi uraditi akušerski, ultrazvučni pregled, CTG pregled i zakazati kontrolni pregled, kao i sve ostale procedure po savetu lekara iz Covid ambulante.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan