Novi Sad dobija groblje za kućne ljubimce do 2020. godine

Novi Sad dobija groblje za kućne ljubimce do 2020. godine

Novi Sad će verovatno biti prvi grad u Srbiji koji će dobiti uređeno, legalno groblje za kućne ljubimce.

Odluku o realizaciji ovog projekata je donela Skupština grada kada je nedavno usvojila Strategiju održivog razvoja Grada do 2020. godine. Vrednost investicije je procenjena na 100 miliona dinara, a okvirno je zacrtano da bude realizovana 2019. ili 2020. godine.

U JKP "Lisje" kažu da su predložili izgradnju groblja za kućne ljubimce, ali da će konačnu odluku o realizaciji doneti Gradsko veće.

- Smatramo da bi ovaj projekat neophodan i afirmativan, kako sa stanovišta zaštite životne sredine, tako i sa etičkog aspekta - navode u gradskom pogrebnom preduzeću.  

Kako kažu u "Lisju", groblje za kućne ljubimce svakako ne bi bilo izgrađeno u sklopu nekog od postojećih grobalja, gde se ljudi sahranjuju, već na izmeštenoj lokaciji, u zavisnosti od odluke Gradskog veća. Plan je da na ovom groblju budu sahranjivani mali kućni ljubimci.

Finasiranja projekta što se tiču, za sada u budžetu nije opredeljen novac jer prvo treba odrediti lokaciju, a i Novi Sad finasira neke veće projekte, pri čemu je okvirno predviđeno da se 100 miliona obezbedi iz gradske kase, samostalnih prihoda "Lisja" i donatora.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskopski znaci bebe horoskop elektrovojvodina bez vode servisne informacije jkp novosadska toplana betanija isključenja struje servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad matična knjiga rođenih gradonačelnik Miloš Vučević telep raspored sahrana i ispraćaja EPS havarija na vodovodu vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište RHMZ sahrane radosne vesti novorođenčad gradsko groblje jkp lisje Miloš Vučević almaško groblje bez struje porodilište dunav