Novi Sad dobija groblje za kućne ljubimce do 2020. godine

Novi Sad dobija groblje za kućne ljubimce do 2020. godine

Novi Sad će verovatno biti prvi grad u Srbiji koji će dobiti uređeno, legalno groblje za kućne ljubimce.

Odluku o realizaciji ovog projekata je donela Skupština grada kada je nedavno usvojila Strategiju održivog razvoja Grada do 2020. godine. Vrednost investicije je procenjena na 100 miliona dinara, a okvirno je zacrtano da bude realizovana 2019. ili 2020. godine.

U JKP "Lisje" kažu da su predložili izgradnju groblja za kućne ljubimce, ali da će konačnu odluku o realizaciji doneti Gradsko veće.

- Smatramo da bi ovaj projekat neophodan i afirmativan, kako sa stanovišta zaštite životne sredine, tako i sa etičkog aspekta - navode u gradskom pogrebnom preduzeću.  

Kako kažu u "Lisju", groblje za kućne ljubimce svakako ne bi bilo izgrađeno u sklopu nekog od postojećih grobalja, gde se ljudi sahranjuju, već na izmeštenoj lokaciji, u zavisnosti od odluke Gradskog veća. Plan je da na ovom groblju budu sahranjivani mali kućni ljubimci.

Finasiranja projekta što se tiču, za sada u budžetu nije opredeljen novac jer prvo treba odrediti lokaciju, a i Novi Sad finasira neke veće projekte, pri čemu je okvirno predviđeno da se 100 miliona obezbedi iz gradske kase, samostalnih prihoda "Lisja" i donatora.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan