Novi Sad dobija groblje za kućne ljubimce do 2020. godine

Novi Sad dobija groblje za kućne ljubimce do 2020. godine

Novi Sad će verovatno biti prvi grad u Srbiji koji će dobiti uređeno, legalno groblje za kućne ljubimce.

Odluku o realizaciji ovog projekata je donela Skupština grada kada je nedavno usvojila Strategiju održivog razvoja Grada do 2020. godine. Vrednost investicije je procenjena na 100 miliona dinara, a okvirno je zacrtano da bude realizovana 2019. ili 2020. godine.

U JKP "Lisje" kažu da su predložili izgradnju groblja za kućne ljubimce, ali da će konačnu odluku o realizaciji doneti Gradsko veće.

- Smatramo da bi ovaj projekat neophodan i afirmativan, kako sa stanovišta zaštite životne sredine, tako i sa etičkog aspekta - navode u gradskom pogrebnom preduzeću.  

Kako kažu u "Lisju", groblje za kućne ljubimce svakako ne bi bilo izgrađeno u sklopu nekog od postojećih grobalja, gde se ljudi sahranjuju, već na izmeštenoj lokaciji, u zavisnosti od odluke Gradskog veća. Plan je da na ovom groblju budu sahranjivani mali kućni ljubimci.

Finasiranja projekta što se tiču, za sada u budžetu nije opredeljen novac jer prvo treba odrediti lokaciju, a i Novi Sad finasira neke veće projekte, pri čemu je okvirno predviđeno da se 100 miliona obezbedi iz gradske kase, samostalnih prihoda "Lisja" i donatora.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

naplata bez vode betanija Vreme u Novom Sadu mala matura raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Gradsko zelenilo JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ elektrovojvodina završni ispit centralno groblje u Futogu novorođenčad novosađani servisne informacije novi sad jkp lisje sahrane Elektrodistribucija Novi Sad bebe vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište bez struje isključenje vode servisne informacije Isključenje struje gradsko groblje isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod