Novi Sad dobio 410 miliona RSD za tri projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture

Novi Sad dobio 410 miliona RSD za tri projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture

Na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Grad Novi Sad dobio je 410 miliona dinara za realizaciju tri važna projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika.

Reč je, kako se navodi, o izgradnji saobraćajnih površina sa javnim osvetljenjem u ulici Marka Miljanova, u produžetku Bulevara Jovana Dučića i proširenju kolovoza i izgradnji trotoara u ulici Sonje Marinković u Sremskoj Кamenici. Iznos odobren od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine pokriva oko 76 posto vrednosti navedenih investicija, a ostatak sredstava opredeliće Grad Novi Sad.

- Radi se o kompletnoj rekonstrukciji ulice Marka Miljanova, praktično, o njenom pretvaranju u bulevar koji će imati nove kolovozne trake, trotoare, biciklističku stazu, parking, zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi i novu modernu rasvetu. Izgradnjom Žeželjevog mosta, ali i puštanjem saobraćaja preko Beogradskog keja, stekli su se uslovi za realizaciju tog projekta vrednog 248 miliona dinara. To je najava velikih ulaganja u Almaški kraj, jer će Grad opredeliti dodatnih 100 miliona dinara u radove u još tri ulice na Podbari. Dobili smo novac i za produženje Bulevara Jovana Dučića, to je investicija od 238 miliona dinara, kojom će biti obezbeđen novi izlazno-ulazni pravac između Novog naselja i Veternika, a tu je još i investicija od 55 milona dinara za realizaciju poslednje faze rekonstrukcije ulice Sonje Marinković u Sremskoj Кamenici – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.


On je, navodi njegov kabinet, takođe rekao da se ove godine očekuje otvaranje centralne kuhinje PU "Radosno detinjstvo", ali da se radi i na pripremi još zajedničkih projekata, gde u prvom redu spada uređenje centra grada.

- Trenutno smo u fazi projektovanja, imamo podršku uglednih arhitekata iz inostranstva, a preko Fondacije 2021 i Društva arhitekata Novog Sada. Cilj je da dođemo do najboljeg projektnog zadatka za uređenje centra, jer određujemo njegov izgled za narednih pola veka. Ako projekat bude gotov do leta, ove godine bismo krenuli sa parternim uređenjem Pozorišnog trga i tako najavili snažne investicije u centru, da dočekamo 2021. godinu kao reprezentativna Eevropska prestonica kulture – istakao je Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 3,4 milijarde dinara.

Tim sredstvima biće finansirano i sufinansirano 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada,

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milos

  pre 890 dana i 5 sati

  projekti, bla, bla, projekti, bla , bla, pranje para itd..stranacka vojska, prvosvestenik, bla, bla truc

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Sanja

  pre 889 dana i 22 sata

  Sta je sa obilaznicom za Backu Palaku

  Oceni komentar:
  1
  3
 • BranislavNS

  pre 889 dana i 22 sata

  Kakva Backa Palanka,clanak je za grad Novi Sad a ne za BP.
  Potrebno je da se izmesti ranzirna stanica i da se preseli u zonu jug,gde je i napravljena 90tih nova.

  Oceni komentar:
  4
  1