Novi Sad dobio Humanu mapu, preduzetnici pomažu ugroženim sugrađanima

Novi Sad dobio Humanu mapu, preduzetnici pomažu ugroženim sugrađanima

Humana mapa okuplja novosadske preduzetnike koji deo svoje robe ili usluga odvajaju za siromašne sugrađane, Novi Sad jedini grad koji ima svoju humanu mapu.

Humana mapa Novog Sada je internet platforma predstavljena je danas u okviru Festivala filantropije. Na ovoj platformi su preduzetnici različitih profila koji mesečno doniraju hranu, piće, usluge prevoza, higijensko kozmetičke kao i zdravstvene i usluge psihološke podrške ili daju svoj prostor na korišćenje građanima Novog Sada koji su beskućnici ili su u povećanom riziku od siromaštva.

Humanu mapu Novog Sada kreiralo je Udruženje građana "Patrija" u čijem fokusu je pružanje pomoći socijalno ugroženim sugrađanima, ali i negovanje i podsticanje kulture davanja.Novi Sad je jedini grad koji ima svoju humanu mapu i svi treba da budemo ponosni zbog toga. I najmanja donacija je velika podrška. Lakše se pomaže ugroženima ako ima mnogo nas koji možemo malo da damo. Pozivam Novosađane da pogledaju ko su preduzetnici koji su deo Humane mape i da ih podrže tako što će od njih kupovati robu ili usluge, i na taj način se uključiti u ovaj lanac davanja i pomaganja. Što veće uključivanje zajednice u humanitarne akcije je veoma važno, kao i medijska promocija humanitarnih akcija i dobročinstava, kako bismo pomogli višestruko marginalizovanim sugrađanima koji su, takođe, deo naše zajednice i moraju na nju da se oslone − rekla je Dragana Nešin iz Udruženja "Patrija".

Humana mapa Novog Sada je razvijena u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan