Novi Sad dogodine dobija navalno vatrogasno vozilo

Novi Sad dogodine dobija navalno vatrogasno vozilo

Na današnjoj sednici Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine Grada Novog Sada većinom glasova usvojen je Predlog odluke o Programu korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2019. godinu.

Kako javljaju iz gradskog parlamenta, program obuhvata nabavku navalnog vatrogasnog vozila zajedno sa pripadajućom opremom koja ide uz ovo vozilo i nastavak je realizacije nabavke iz 2018. godine. Sredstva za realizaciju ovog Programa obezbeđena su iz budžeta Grada Novog Sada za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 31.500.000,00 dinara. 

- Za razliku od ostalih vatrogasnih vozila, navalno vatrogasno vozilo izlazi prvo na intervenciju jer je najkompletnije, odnosno opremljeno je opremom i alatom za gašenje svih vrsta požara, a u novije vreme i opremom za tehničke intervencije. Sadrži rezervoar za vodu, rezervoar za penilo, pumpu, vodenu instalaciju, prenosne aparate za gašenje požara prahom i ugljen dioksidom, prenosni aparat za gašenje požara lakih metala i može da odgovori na skoro sve vrste intervencija. Posada ovog vozila sastoji se od komandira, vozača i četiri vatrogasca, te se i po tome razlikuje od ostalih vatrogasnih vozila – kaže se u saopštenju iz Skupštine Grada. 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan