Novi Sad domaćin Svetskog prvenstva u sambou za kadete

Novi Sad domaćin Svetskog prvenstva u sambou za kadete

U organizaciji Sambo saveza Srbije i Međunarodne sambo federacije 4. i. 5. decembra u SPC "Vojvodina" održava se Prvenstvo sveta u sambou za kadete.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prvenstva prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je istakao da je veoma značajno što je Novi Sad domaćin takmičenju, svetskog nivoa i to baš u godini kada je sambo primljen u porodicu olimpijskih sportova.

- Ozbiljnost i kvalitet rada Sambo saveza Srbije, nastupi naših takmičara na važnim međunarodnim takmičenjima gde ostvaruju izuzetne rezultate, kao i sve veći broj takmičara u svim uzrasnim kategorijama govore dovoljno o položaju ovog sporta u našoj zemlji, kao i o položaju koji srpski sambo zauzima u Međunarodnoj federaciji. Zahvaljujući tome, mi danas imamo priliku da budemo domaćini mladim sportistima iz celog sveta i da na najbolji način promovišemo novu olimpijsku disciplinu Sambo, ali i Novi Sad kao značajan sportski centar – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na prvenstvu učestvuje 200 takmičara i oko 100 zvaničnika iz 28 zemalja. Prema rečima selektora reprezentacije Srbije Patrika Drida, nacionalni tim nastupa u punom sastavu, sa deset muških i deset ženskih takmičara.

- Organizacija šampionata u Novom Sadu nam omogućava da kompletan srpski tim nastupi na takmičenju, što je idealna prilika. Ove godine, nacionalni tim je postizao vrhunske rezultate i ja se nadam da će tako biti i na ovom prvenstvu – istakao je Patrik Drid.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dan državnosti Republički hidrometeorološki zavod JGSP "Novi Sad" servisne informacije novi sad Sretenje JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu novosađani Spens Srbija Batut bez vode Vreme u Srbiji dan zaljubljenih betanija isključenja struje novosadsko porodilište isključenje vode bez struje novi sad bebe jkp novosadska toplana novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad NURDOR klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad matičar