"NOVI SAD – HARMONIJA KOJA INSPIRIŠE": Turistička organizacija Grada raspisala nagradni literarni konkurs

"NOVI SAD – HARMONIJA KOJA INSPIRIŠE": Turistička organizacija Grada raspisala nagradni literarni konkurs

Turistička organizacija Grada Novog Sada raspisala je nagradni literarni konkurs pod nazivom "Novi Sad – harmonija koja inspiriše – zapisi i doživljaji Novog Sada".

Konkurs traje od 1. juna do 1. septembra 2021. godine. Stručni žiri će izabrati pet najboljih radova, a proglašenje dobitnika biće objavljeno na sajtu www.novisad.travel na Evropski dan jezika, 26. septembra 2021. godine.

– Ukoliko ste zaljubljenik u kreativno pisanje, imate omiljena mesta, pejzaže, lokalitete u Novom Sadu i okolini koji vas inspirišu, uživate u lokalnim specijalitetima i domaćim vinima, a želite da vaše doživljaje iz Novog Sada podelite sa nama, prijavite se na literarni konkurs i postanite deo novosadske priče o izboru za najlepšu pisanu reč. Učesnicima se ostavlja sloboda da, u skladu sa zadatom temom, izraze svoje ideje i ispolje kreativnost – navode u TONS-u, dodajući da je cilj konkursa promocija Novog Sada kao turističke destinacije kroz kratke priče i zapise.

Neke od osnovnih propozicija konkursa su:

na literarnom konkursu mogu učestvovati fizička lica starija od 18 godina, iz zemlje i inostranstva, a učešće na konkursu je besplatno

• priče moraju biti napisane na srpskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom, isključivo o gradu Novom Sadu sa okolinom, kao i Sremski Karlovci i Fruška gora

• autori mogu da konkurišu sa jednim tekstom A4 formata u Wordu (od 2.500 do 4.000 karaktera sa razmacima, veličina fonta 12)

• prijave i radovi šalju se elektronskom poštom na adresu:

Više detalja o propozicijama, načinu slanja fotografija i uslovima učešća pogledajte na ovom linku


Darodavci nagrada su restoran "Kalem by Zak"  (vaučer u vrednosti od 6.000 dinara), "Fruške terme"(dnevni spa za dve osobe), "Salaš 137" (noćenje za dve osobe), SNP (dva puta po dve ulaznice za predstavu po izboru) i knjižara Bulevar Books (Bulevar Books (poklon knjiga).

Sva pitanja vezana za nagradni literarni konkurs možete dobiti pozivom na broj Turističkog informativnog centra 661 73 43, svakog radnog dana od 8 do 16 časova, ili slanjem mejla na .

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan