Novi Sad i dalje misli na Stena

Novi Sad i dalje misli na Stena

Godinu dana nakon nestanka gradskog psa Stena, Novi Sad je osvanuo oblepljen nalepnicama na kojima su ispisane poruke "Ubijen", "Pravda za Stena", "Još uvek bez pravde za Stena", "Sten nije zaboravljen".

Sten je bio novosadski ulični pas koji je prošao program sterilizacije pre dve godine. Tada je procenjen kao miroljubiv i vraćen je na lokaciju na kojoj je uhvaćen, a gde je nastavio da živi kao ljubimac Novosađana koji su brinuli o njemu.

Radnici JKP "Zoohigijena i veterina Novi Sad" ponovo su ga uhvatili 15. jula prošle godine, te su veterinari tog preduzeća Stena procenili kao agresivnog i eutanazirali. Brojni mediji objavili su tada priču o Stenovoj sudbini, a tada je nastao i sajt posvećen ovom simpatičnom psu: pravdazastena.com.

Kada je Sten nestao, danima je njegova sudbina bila nepoznata, a njegove staratelje i brojne ljubitelje životinja širom Srbije veoma je potresla vest o njegovoj smrti. Deset dana pošto je Sten ubijen, veliki broj građana okupio se na protestu u Novom Sadu u organizaciji udruženja SPANS, zahtevajući da odgovorna lica budu kažnjena. Direktor novosadske Zoohigijene tada je javno obećao da će veterinari biti kažnjeni, ali do danas oni nisu odgovarali ni disciplinski, ni krivično.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan