Novi Sad: Javna nabavka za izradu modela upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom

Novi Sad: Javna nabavka za izradu modela upravljanja Petrovaradinskom tvrđavom

Gradska uprava za privredu u petak 22. juna raspisala je poziv za podnošenje ponuda za izradu Programa i plana upravljačkog modela Petrovaradinske tvrđave. Rok za dostavljanje ponuda je 3. jul, do 10 časova.

Kako se objašnjeno u konkursnoj dokumentaciji, Model upravljanja sa Studijom opravdanosti za proglašenje turističkog prostora predstavlja paket predloga za uspostavljanje sistema dugoročnog rešenja upravljanja i gazdovanja prostorom Petrovaradinske tvrđave sa pravnog, ekonomskog i finansijskog aspekta.

Takođe, predlog treba da obuhvati i održivu zaštitu, očuvanje i unapređenje prostorno-turističko-kulturno- istorijske celine od velikog značaja "Gornja i donja tvrđava sa Podgrađem".

Ovaj projekat bi Novom Sadu trebalo da ponudi predlog kako da se reši pitanje upravljanja ovim kulturno-istorijskim spomenikom jer, kako podseća portal 021.rs, od 1992. godine i ukidanja JP "Petrovaradinska tvrđava"  o Tvrđavi brinu razne gradske uprave, preduzeća i službe što dovodi do toga da se nekad ne zna ko šta treba da radi zbog isprepletanih nadležnosti.

Tekst poziva i kompletna konkursna dokumentacija mogu se pronaći na sajtu Gradske uprave.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan