Novi Sad: Ledenice opasnost i za građane i za imovinu

Novi Sad: Ledenice opasnost i za građane i za imovinu

Ledeni talas u Srbiji polako jenjava. Temperature su od jutros, iako ponegde u minusu, uobičajene zimske. Međutim, nova opasnost vreba zbog pojave ledene kiše i poledice.

Posle ledenih dana i temperature koja je dostizala i minus 24, meteorolozi kažu da ćemo moći da predahnemo od hladnoće.

Ali, ne i od ledene kiše i ledenica. U centru Novog Sada, ledenica je sa krova zgrade pala na parkiran automobil, a potom udarila u izlog lokala i razbila staklo. Prava je sreća, kažu sugrađani, da niko nije povređen.

- Pojavile su se ogromne ledenice opasne po život, i upravo kod nas ovde na stomatološkoj klinici je jedna tako velika ledenica pala na putnički auto odbila se i razbila izlog i napravila materijalnu štetu, i naravno moglo je biti tu i mnogo većih posledica – rekao je za Radio televiziju Vojvodine Dušan Jandrić.


U Upravi za inspekcijske poslove poručuju da su obilaskom terena utvrdili desetak lokacija u Novom Sadu na kojima postoji opasnost od padanja ledenica i veće količine snega sa krovova zgrada.

- Na te lokalitete radnici gradske uprave za inspekcijske poslove su izašli i ono što je bilo bitno je da prvo obezbedimo te objekte da ne bi neko bio povređen, a s druge strane da se preduzmu mere u smislu ko je odgovoran i ko treba to da ukloni kako ne bi bilo pretnja po naše sugrađane  – izjavio je Miroslav Laketić, vd načelnika Uprave za inspekcijske poslove.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da je od ponedeljka primljeno oko 200 pacijenata zbog padova.

- Konkretno u poslednja 24 časa, bilo je 49 pacijenata sa povredama lokomotornog aparata, od kojih je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, i jedan pacijent mlađe životne dobi sa prelomom potkolenice jutros je hitno operisan – rekao je za RTV dr Vladimir Harhaji, načelnik operativnog odeljenja Klinike za ortopedsku hirurgiju KCV.


Prema "Odluci o uređenju grada Novog Sada", preduzetnici, ustanove i druga pravna lica, kao i stambene zajednice i vlasnici i zakupci stanova i porodičnih zgrada ili kuća, obavezni su da čiste sneg i led sa trotoara i uklanjaju ga s krovova, ako to predstavlja opasnost za prolaznike i objekat.

Kako prenosi "Dnevnik", pri uklanjaju snega i leda s krovova prolaznici moraju biti upozoreni o tome.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

epk 2021 Fruška gora sahrane novi sad almaško groblje bez struje sahrane novorođenčad bez vode betanija bebe Daško i Mlađa Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje odbojka gradsko groblje Elektrodistribucija Novi Sad lisje servisne informacije elektrovojvodina smanjen pritisak vode raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad OK Vojvodina Spens jkp lisje radosne vesti novosadsko porodilište groblje havarija na vodovodu