NOVI SAD: Menja se gradska odluka o pravilima kućnog reda u zgradama

NOVI SAD: Menja se gradska odluka o pravilima kućnog reda u zgradama

U slučajevima buke ili drugog remećenja mira, stanari više neće morati da pišu upravniku zgrade, a upravnici više neće biti dužni da "podučavaju" prekršioce pravila kako da se ponašaju.

Odbornici i odbornice Skupštine grada Novog Sada na sednici koja je zakazana za četvrtak 27. decembar trebalo bi da usvoje izmene odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, koja je dovela do nezadovoljstva građana i brojnih žalbi Zaštitnici prava građana Novog Sada, prenosi portal 021.rs.

Relativno skoro usvojene izmene odluke ponovo se menjaju jer su dovele do revolta kako stanara, tako i upravnika, na koje je bez ranijeg upozorenja bio prebačen deo nadležnosti komunalne policije. Ovim izmenama se stanje popravlja.

U staroj odluci je bio sporan član koji je predviđao da stanari, kad nastane neki problem, prvo kontaktiraju upravnika zgrade u pisanoj formi, a upravnik potom podučava prekršioce i pravi belešku. Tek ako se ponovo dogodi neki problem s istim stanarima, kontaktiraju se komunalci.

Izmenama odluke briše se obaveza stanara da pišu upravniku, kao i obaveza podučavanja prekršilaca, već se uvodi mogućnost da upravnik ili sam stanar odmah po pojavi buke ili drugog remećenja kontaktira inspekciju.

Predložena je i izmena odluke u delu koji se odnosi na porodična slavlja u stanu – briše se odredba koja predviđa da su, u slučaju održavanja porodičnih slavlja, stanari dužni da postavljanjem obaveštenja na vidnom mestu u zgradi obaveste o tome ostale stanare. Samim tim se ukida i ograničenje trajanja porodičnog slavlja do 1 sat posle ponoći.

Kompletan tekst može se pročitati na portalu 021.rs.

Oceni vest:
13
10

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobrivoje Simić - prof. upravnik

  pre 241 dan i 4 sata

  Treba jasno i precizno definisati u izmenama i dopunama ove Odluke šta se podrazumeva pod pojmom PORODIČNOG SLAVLJA da ne bi bilo u praksi zloupotreba pa da bude često i komšije zbog toga nemaju svoj mir i vreme za odmor !
  - Ako ne mora više da se stavlja pismeno obaveštenje i nema ograničenja do 01 h neće biti mira za najbliže komšije...
  - U svakom slučaju morao bi biti obavešten upravnik/ prof. upravnik o porodičnom slavlju.

  Oceni komentar:
  5
  19
horoskop horoskopski znaci betanija vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad sahrane porodilište novorođenčad bez struje novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad novosađani štrand radosne vesti servisne informacije dunav jkp lisje bebe almaško groblje RHMZ havarija na vodovodu isključenja struje matična knjiga rođenih raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina bez vode Miloš Vučević EPS jkp novosadska toplana gradsko groblje