Novi Sad: Migranti "krivi" za umanjenje socijalne pomoći?

Novi Sad: Migranti "krivi" za umanjenje socijalne pomoći?

Korisnici socijalne pomoći tvrde da im je pomoć prethodnih meseci umanjena za nekoliko hiljada dinara zbog povećane potrošnje uzrokovane izbegličkom krizom.

Kako kažu, pomoć se smanjuje već četiri meseca. Prvi mesec je bila umanjena za 200 dinara, onda za nekoliko stotina dinara, pa za hiljadu, da bi danas bila manja za 3.600 dinara u odnosu na rešenje koje su dobili na početku isplate.

Jednom od korisnika pomoć je smanjena sa 9.600 dinara, koliko stoji u rešenju, na oko 6.000 dinara, koliko je podigao za poslednji mesec.

- U Centru za socijalni rad su nam rekli da nema para zbog teške ekonomske situacije i prolaska izbeglica kroz Srbiju - kaže korisnik koji je zbog straha od gubitka pomoći želeo da ostane anoniman.

Još jedan korisnik socijalne pomoći, koji takođe insitira na anonimnosti, kaže da mu je pomoć smanjena za 2.400 dinara, pa umesto 4.400, primio je 2.000 dinara. I njemu su kao obrazloženje naveli upravo migrante.

Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalnih pitanja, kaže da je to laž, te da ovu informaciju treba proveriti s nadležnim centrom.

A u novosadskom Centru za socijalni rad tvrde da nema nikakvih smanjenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane Novo naselje servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza novi sad novosadsko porodilište ishrana Isključenje struje bez struje isključenja struje raspored sahrana novi sad vremenska prognoza bez vode jkp novosadska toplana gradsko groblje namirnice JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo #1od5miliona protest betanija novosađani jkp lisje elektrovojvodina bebe RHMZ Elektrodistribucija Novi Sad novi sad