Novi Sad na Instagramu: Ciklus fotografija "Kulttura 365 dana" (FOTO)

Novi Sad na Instagramu: Ciklus fotografija "Kulttura 365 dana" (FOTO)

U okviru kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, od 1. februara, dana Grada, na Instagram profilu Novi Sad 2021 biće započet ciklus fotografija "Kulttura 365" u saradnji s poznatim novosadskim fotografom Aleksandrom Milutinovićem.

Poznat Novosađanima po fotografijama "Novi Sad kroz objektiv 365 dana“, koje prezentuje putem  društvenih mreža, Aleksandar na jedinstven i poseban način prikazuje naš grad ističući ono najlepše u njemu.

- Fotografija je moja ljubav i strast, uostalom kao i moj grad. Zato sam ih i spojio. Ovim projektom sam želeo da kroz fotografsku turu u narednih godinu dana prikažem sve ono što je važno i što čini kulturu kao način života. Nadam se da će to biti samo još jedan od doprinosa da posle uspešnog ulaska u finale, naš Novi Sad konačno i pobedi za prestižnu titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine, istakao je Aleksandar Milutinović.

Ciklus fotografija "Kulttura 365"  pratiće kulturni život Novog Sada i svu njegovu šarolikost.  Cilj umetnika i ovog projekta je da ukaže na raznolik kulturni život grada, kao i da na specifičan način istakne ono najlepše u njemu. Zahvaljujući društvenim mrežama, kao standardu današnje komunikacije, želja je da te fotografije vidi što veći broj ljudi, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

- Ovo je najbolji primer principa participativnosti projekta i uključivanja samih građana, na čemu sam posebno zahvalan Aleksandru. Od 365 fotografija koje će se predstaviti najširoj javnosti, verujem da će se izdvojiti i neke kultne koje će postati zaštitni znak i same kandidature sa ciljem da Novosađani postanu još ponosniji na svoj grad, a svi ostali da požele da dođu i vrate se u njega, izjavio je Nemanja Milenković, predsednik orgranizacionog odbora kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Prvu fotografiju na instagram linku https://www.instagram.com/ novisad_2021/ možete videti u ponedeljak 1. februara – i tako svakog dana u narednih 365 dana.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija Spens klisa jkp novosadska toplana bebe jkp lisje novorođenčad bez struje elektrovojvodina novosadski sajam Elektrodistribucija Novi Sad isključenja struje servisne informacije novi sad novosađani novosadsko porodilište matičar novi sad JGSP "Novi Sad" šoping centar promenada betanija sahrane novi sad Isključenje struje servisne informacije KCV raspored sahrana novi sad bez vode raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode promenada