Novi Sad na jesen dobija regionalni centar za borbu protiv korupcije

Novi Sad na jesen dobija regionalni centar za borbu protiv korupcije

Srbija će ove jeseni dobiti nove regionalne centre za borbu protiv korupcije, koji će zvanično početi da rade 1. marta kada počinje i primena Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, piše list "Novosti".

Centri će biti locirani u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu i činiće ih specijalna odeljenja za borbu protiv korupcije, što je za "Novosti" potvrdio državni sekretar u ministarstvu pravde, Radomir Ilić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) goniće optužene za visoku korupciju od preko 200 miliona dinara, organizovani kriminal i terorizam, dok će u regionalnim centrima biti procesuirani okrivljeni za zloupotrebu službenog položara, prevare i zloupotrebe poverenja u privredi, pranje novca, nesavestan rad u službi i slične inkriminacije, nakon što centri profunkcionišu.

 - Ministarstvo pravde je u punom zamahu priprema za primenu novog zakona. Njime je broj krivičnih dela protiv korupcije proširen, pa će samim tim i nadležnost TOK biti šira, ali će se dela iz oblasti korupcije koja ne potpadaju pod TOK goniti učetiri regionalna centra -  objašnjava Ilić.

On naglašava da će tužilac formirati udarne grupe sastavljene od ljudi koji su bitni za određenu istragu, kao npr. predstavnika Poreske uprave, Uprave za sprečavanje pranja novca, Carine, itd.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop betanija isključenja struje RHMZ crna hronika dnevni horoskop jkp lisje horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad matičar novi sad mup novi sad novosadska policija novosađani servisne informacije novi sad novosadsko porodilište Isključenje struje raspored sahrana novi sad bebe bez struje bez vode Republički hidrometeorološki zavod novorođenčad vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević policija isključenje vode Vreme u Novom Sadu