Novi Sad na jesen dobija regionalni centar za borbu protiv korupcije

Novi Sad na jesen dobija regionalni centar za borbu protiv korupcije

Srbija će ove jeseni dobiti nove regionalne centre za borbu protiv korupcije, koji će zvanično početi da rade 1. marta kada počinje i primena Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, piše list "Novosti".

Centri će biti locirani u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kraljevu i činiće ih specijalna odeljenja za borbu protiv korupcije, što je za "Novosti" potvrdio državni sekretar u ministarstvu pravde, Radomir Ilić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) goniće optužene za visoku korupciju od preko 200 miliona dinara, organizovani kriminal i terorizam, dok će u regionalnim centrima biti procesuirani okrivljeni za zloupotrebu službenog položara, prevare i zloupotrebe poverenja u privredi, pranje novca, nesavestan rad u službi i slične inkriminacije, nakon što centri profunkcionišu.

 - Ministarstvo pravde je u punom zamahu priprema za primenu novog zakona. Njime je broj krivičnih dela protiv korupcije proširen, pa će samim tim i nadležnost TOK biti šira, ali će se dela iz oblasti korupcije koja ne potpadaju pod TOK goniti učetiri regionalna centra -  objašnjava Ilić.

On naglašava da će tužilac formirati udarne grupe sastavljene od ljudi koji su bitni za određenu istragu, kao npr. predstavnika Poreske uprave, Uprave za sprečavanje pranja novca, Carine, itd.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija jp sportski i poslovni centar vojvodina bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje bez vode vremenska prognoza novi sad novorođenčad jkp novosadska toplana bez struje servisne informacije novi sad zdravlje novosadska policija isključenje grejanja Spens gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenja struje elektrovojvodina epidemija gripa novosađani Vreme u Novom Sadu betanija isključenje vode bez grejanja vremenska prognoza Vreme u Srbiji Republički hidrometeorološki zavod novi sad