Novi Sad: Najavljeno poskupljenje boravka dece u vrtićima

Novi Sad: Najavljeno poskupljenje boravka dece u vrtićima

Cene vrtića nisu menjane 12 godina, a Zakon više ne obavezuje lokalnu samoupravu da daje 80 odsto cene, već iznos do 80 procenata.

Prilikom obilaska nedavno rekonstruisanog objekta PU "Radosno detinjstvo" u ulici Zlatne grede, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će se u narednim mesecima voditi razgovori oko promene cene boravka dece u vrtićima.

- Naš stav je da ćemo se truditi da teret povećanja cene, koje neće biti radikalno, maksimalno prebacimo na Grad i da time ne prouzrokujemo finansijske probleme ni „Radosnom detinjstvu“, ni roditelјima – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naveo da cene nisu menjane 12 godina, da su u ovom periodu porasli troškovi Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a da su radnici imali dva povećanja plata. Iz Vlade Srbije najavljuju i novo. Prema njegovim rečima, Grad mora da omogući predškolskoj ustanovi da posluje i već se iz budžeta izdvajaju velika sredstva za rad ove ustanove.

Kako je pojasnio, još nije definisano koliko će iznositi poskupljenje, pri čemu je njegov stav, i pored predloga nekih saradnika, da Grad zadrži zakonsku mogućnost da i dalje pokriva 80 odsto cene boravka dece, mada promenom zakona lokalna vlast to može da smanji i na građane prebaci dodatni deo troškova, prenosi portal 021.

Gradonačelnik je najavio i da će Novi Sad nastaviti da ulaže u objekte Radosnog detinjstva, kojem sledi i transformacija u osam zasebnih ustanova, u narednom periodu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode vlada srbije zdravlje JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište elektrovojvodina novorođenčad bebe isključenja struje zodijak raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad korona virus uhapšen diler raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević dnevni horoskop jkp lisje astrologija horoskop obeležavanje novosadske racije betanija JGSP "Novi Sad" Isključenje struje bez struje servisne informacije novi sad isključenje vode sahrane novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo izmena trase autobusa