Novi Sad obeležio 269. rođendan Svečanom akademijom

Novi Sad obeležio 269. rođendan Svečanom akademijom

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je Februarsku nagradu atletičarki Ivani Španović na Svečanoj akademiji održanoj u Srpskom narodnom pozorištu povodom obeležavanja Dana Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Ivanu Španović je kao najtrofejniju atletičarku u istoriji Srbije, za to prestižno gradsko priznanje predložio Atletski klub "Vojvodina", a povod su njeni uspesi koji su doprineli afirmaciji imena i renomea grada na svetskom nivou.

- Godina dana između dva rođendana grada donela nam je mnoge radosti, pobede, titule. Iza svega toga stoje veliki rad, trud i verovanje. Nadam se da ćemo biti još bolji, da ćemo naš grad čuvati i sačuvati od ružnih reči i još ružnijih misli, od primitivizma i vandalizma, da ćemo imati više zajedničkih radosti, i da ćemo više uživati u našem prijateljstvu i zajedništvu. Svemu tome uče nas najbolji među nama, oni čija dela pružaju trajan doprinos razvoju Novog Sada, oni po kojima se zna za Novi Sad u celom svetu, i koji taj svet donose nama. Februarska nagrada Grada Novog Sada je baš njima namenjena, a ove godine to najviše gradsko priznanje pripalo je jednoj od najboljih na planeti, princezi srpske atletike, našoj sugrađanki Ivani Španović. Novi Sad je ponosan što je ima i siguran sam da Ivanino vreme tek dolazi – rekao je gradonačelnik i uručio Ivani bronzanu "golubicu", koja joj kao ovogodišnjem laureatu pripada uz novčani iznos od 130.000 dinara, koji je ona poklonila novosadskom porodilištu.

U toku Svečane akademije prikazan je kratak film o Ivani Španović koja se zahvalila na prestižnom priznanju rekavši da je velika čast za nju da bude svrstana među dobitnike Februarske nagrade i da to za nju predstavlja svojevrsni podstrek za dalje uspehe. Ivana je istakla da je sada još više ponosna na odluku koju je donela pre deset godina, a to je preseljenje iz rodnog Zrenjanina u Novi Sad, gde i sada živi i trenira. U bogatom kulturno - umetničkom programu učestvovao je hor Gimnazije ''Jovan Jovanović Zmaj'', simfonijski orkestar ''Novi Sad 2021'' i folklorni ansambl ''Vila'' - SKUD ''Železničar''.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje bez struje bebe servisne informacije promenada novorođenčad servisne informacije novi sad bez vode betanija JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode sahrane novi sad jkp novosadska toplana novosadska policija elektrovojvodina Spens isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadski sajam raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad JGSP "Novi Sad" jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja šoping centar promenada novosađani novosadsko porodilište matičar novi sad klisa KCV