Novi Sad od grada čuvaju strelci s platom od 4.000 dinara

Novi Sad od grada čuvaju strelci s platom od 4.000 dinara

Grad koji je nedavno pogodio Novi Sad i okolinu, ponovo je pokazao, možda, najveću boljku protivgradne zaštite - nedostatak strelaca.

Kako "RTV" prenosi, problem koji bi verovatno mogao lako da se reši, kad bi bilo više novca.

Zoran Stoiljković je jedan od novosadskih strelaca koji brinu o tome da grad ne napravi štetu.

Svakog dana, u svakom trenutku, mora biti dostupan ljudima koji izdaju naređenje da se ispale rakete, ali kaže da obaveza ne predstavlja problem, problem je niska nadoknada.

Zoranovu sudbinu dele i ostali strelci u Novom Sadu koji rade za četiri hiljade dinara mesečno, prenosi "RTV".

Na teritoriji grada i okoline trenutno funkcioniše šest stanica za ispaljivanje protivgradnih raketa, ali je još pet nepopunjeno, jer malo ko pristaje da radi za tu nadoknadu.

U radarskom centru Fruška Gora kažu da bi verovatno i te stanice popunili da imaju veću pomoć grada.

Iako Novi Sad jeste spreman da pomogne strelce finansijski, to jednostavno nije moguće u ovom trenutku, poručuju iz lokalne vlasti, prenosi "RTV".

Iz Grada poručuju i da bi rešenje trebalo da se donese na republičkom nivou, koje bi omogućilo da lokalne samouprave direktno sufinansiraju strelce.

U tom slučaju, i Grad bi lako pronašao sredstva za ovu namenu.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje Vreme u Novom Sadu raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje jkp lisje jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod bebe servisne informacije servisne informacije novi sad bez vode raspored sahrana novi sad klinički centar vojvodine elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad isključenja struje Hitna pomoć restorani novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza isključenje vode matičar novi sad RHMZ novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad betanija sahrane gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Elektrodistribucija Novi Sad