NOVI SAD: Otvoren 14. karate "Kup prijateljstva"

NOVI SAD: Otvoren 14. karate "Kup prijateljstva"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju Međunarodnog karate turnira "Kup prijateljstva" u Maloj sali Sportsko poslovnog centra "Vojvodina" koji je po četrnaesti put organizovao Karate klub "Mawashi".

- Za svaku pohvalu je što se ova međunarodna manifestacija već četrnaest godina za redom dešava upravo u našem Novom Sadu. Svaka manifestacija koja traje dugi niz godina, stvara bazu, ne samo sportskih rezultata i talenata, već gradi prijateljstvo među takmičarima iz regiona. Upravo je naziv turnira "Kup prijateljstva" pokazatelj koja je bila motivacija organizatora, a sve veći odziv prijavljenih takmičara svedoči o tome da ljudi dobro prihvataju tu ideju i da se neke nove veze stvaraju i učvršćuju kroz taj Kup. Grad posredstvom Uprave za sport i omladinu podržava sportske klubove i projekte koji imaju za cilj da podstaknu, pre svega decu, da se u što većoj meri bave sportom. Želim svim takmičarima puno sportske sreće i uspeha i nadam se da će iz Novog Sada poneti najlepše utiske – rekao je Ognjen Cvjetićanin proglasivši takmičenje otvorenim.

Organizatori takmičenja, sportki direktor KK "Mawashi" Diko Cupara, kao i predsednik Organizacionog odbora Biljana Kikić Grujić, složili su se da je ovogodišnji turnir bogatiji za više karate prijatelja i da se iz godine u godinu učvršćuju već formirani odlični odnosi među sportistima iz regiona. Oni su istakli da su prethodnih godina, slično kao i ove, na Kupu učestvovali klubovi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i drugih zemalja, a da ove godine učestvuje oko 50 karate
klubova iz regiona sa preko 500 takmičara.

Karate klub "Mawashi" je osnovan 2006. godine u Novom Sadu, član je Karate Saveza Vojvodine i Karate Federacije Srbije. U svojim redovima ima zonske, pokrajinske, državne prvake, kao i osvajače najvećih međunarodnih turnira u zemlji i inostranstvu, a organizacija rada kluba je utemeljena na radu sa decom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza gradsko groblje isključenja struje završni ispit novosađani dunavski park JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad betanija Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod mala matura bez struje vremenska prognoza novi sad jkp lisje servisne informacije novi sad centralno groblje u Futogu RHMZ servisne informacije isključenje vode elektrovojvodina bez vode jkp novosadska toplana bebe sahrane Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad