NOVI SAD: Otvoren 14. karate "Kup prijateljstva"

NOVI SAD: Otvoren 14. karate "Kup prijateljstva"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je svečanom otvaranju Međunarodnog karate turnira "Kup prijateljstva" u Maloj sali Sportsko poslovnog centra "Vojvodina" koji je po četrnaesti put organizovao Karate klub "Mawashi".

- Za svaku pohvalu je što se ova međunarodna manifestacija već četrnaest godina za redom dešava upravo u našem Novom Sadu. Svaka manifestacija koja traje dugi niz godina, stvara bazu, ne samo sportskih rezultata i talenata, već gradi prijateljstvo među takmičarima iz regiona. Upravo je naziv turnira "Kup prijateljstva" pokazatelj koja je bila motivacija organizatora, a sve veći odziv prijavljenih takmičara svedoči o tome da ljudi dobro prihvataju tu ideju i da se neke nove veze stvaraju i učvršćuju kroz taj Kup. Grad posredstvom Uprave za sport i omladinu podržava sportske klubove i projekte koji imaju za cilj da podstaknu, pre svega decu, da se u što većoj meri bave sportom. Želim svim takmičarima puno sportske sreće i uspeha i nadam se da će iz Novog Sada poneti najlepše utiske – rekao je Ognjen Cvjetićanin proglasivši takmičenje otvorenim.

Organizatori takmičenja, sportki direktor KK "Mawashi" Diko Cupara, kao i predsednik Organizacionog odbora Biljana Kikić Grujić, složili su se da je ovogodišnji turnir bogatiji za više karate prijatelja i da se iz godine u godinu učvršćuju već formirani odlični odnosi među sportistima iz regiona. Oni su istakli da su prethodnih godina, slično kao i ove, na Kupu učestvovali klubovi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i drugih zemalja, a da ove godine učestvuje oko 50 karate
klubova iz regiona sa preko 500 takmičara.

Karate klub "Mawashi" je osnovan 2006. godine u Novom Sadu, član je Karate Saveza Vojvodine i Karate Federacije Srbije. U svojim redovima ima zonske, pokrajinske, državne prvake, kao i osvajače najvećih međunarodnih turnira u zemlji i inostranstvu, a organizacija rada kluba je utemeljena na radu sa decom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević intervju horoskop servisne informacije raspored sahrana novi sad JGSP "Novi Sad" izmena režima saobraćaja isključenja struje novosađani betanija klisa Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu mural jkp novosadska toplana sahrane novi sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad elektrovojvodina novosadska policija isključenje vode jkp lisje bez vode raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija bez struje izmena trase autobusa bebe novorođenčad