NOVI SAD: Počeo protest protiv izbornih rezultata

NOVI SAD: Počeo protest protiv izbornih rezultata

U nekoliko gradova u Srbiji i danas se održavaju protesti onih, koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsedničkih izbora.

Protest u Novom Sadu i Beogradu počeo je oko 18 časova. Protesti su organizovani preko društvenih mreža i nema stranačkih obeležja među okupljenima, uglavnom mladima.

Protesti su juče održani u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom toga da u Srbiji svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje. 


- Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo - rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da "nema vremena" za proteste jer treba da se "radi i bude još marljiviji".

- Onaj ko ima vremena uvek je u redu da protestuje dok je to mirno... i nadam se da se neće videti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje, a sve dok neko izražava da li je za ili ne, dok je to na vikanju... to je sve okej - rekao je Vučić.

Mladi su u ponedeljak protestovali više od tri sata na glavnim gradskim ulicama i poručili da nastavljaju i danas, na Dan studenata, 4. april.

Još nisu poznati organizatori protesta, a juče se zvanično niko nije obraćao na protestu.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan