Novi Sad: Počeo sa radom Centar za istraživanje i razvoj kompanije "Continental"

Novi Sad: Počeo sa radom Centar za istraživanje i razvoj kompanije "Continental"

Kako je najavlјeno, u narednim godinama, ova kompanije će kreirati 500 radnih mesta, uglavnom u oblasti softvera i sistemskog inženjeringa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i ambasadorom Republike Nemačke u Srbiji Nј.E. Akselom Ditmanom prisustvovao je danas svečanom otvaranju tehnološke kompanije „Continental“ u Novom Sadu.

- Otvaramo nova radna mesta i sada konačno postoji snažna saradnja sva tri nivoa vlasti - gradskog, pokrajinskog i državnog što direktno omogućava razvoj jedne zajednice. Najvažnija podrška se ogleda u aktivnostima usmerenim na to da mladi lјudi ostanu u svom mestu i državi, i to je prioritet svih nas – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da grad ima veliki kapacitet u lјudskim resursima, prvenstveno zahvalјujući Univerzitetu u Novom Sadu, i poželeo menadžmentu i zaposlenima dobrodošlicu i sve najbolјe u radu uz nadu da će broj zaposlenih stalno rasti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je vreme da se mladi i stručni lјudi koji su otišli u inostranstvo, počnu vraćati u zemlјu, jer, kako je napomenuo, ovde će sve više biti poslova poput tih u istraživačkom centru "Continental".

- Treba nam još mnogo više mesta na fakultetima kako bismo mogli da odgovorimo savremenim trendovima i da ispunimo ovako visoke standarde kakve ima ova kompanija.  Nadam se da ćemo naredne godine u ovo vreme razgovarati o novim investicijama u kompaniji "Continental" i o tome šta još država može da uradi da pomogne. Menadžment je zadovolјan, jer je Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala i pokazala da je pouzdan partner. Osim 500 planiranih stručnjaka za zaposlenje, sigurno će biti posla za još mladih i sposobnih lјudi, a država će svakako imati snage da takve projekte i dalјe pomaže. Mi smo, što se tiče Novog Sada, spremni da Gradu pomažemo i na druge načine, kao što je podrška za Evropsku prestonicu kulture, pre svega kroz ulaganje u infrastrukturu – kazao je Vučić.


Generalni direktor "Continental Automotive d.o.o. Serbia" Saša Ćioringa rekao je da će u naučno-istraživačkom centru u naredne tri godine biti zaposlen veliki broj mladih stručnjaka.

Poslovna jedinica za enterijer već je angažovala 100 visoko specijalizovanih inženjera za različite projekte. Dve poslovne jedinice, Karoserija i bezbednost i komercijalna vozila i Post-prodaja su počele da razvijaju proizvode i solucije u Novom Sadu.

Tehnički direktor kompanije "Continental" Kurt Leman uputio je zahvalnost Vladi Srbije i ostalim nivoima vlasti na pruženoj snažnoj podršci, poručivši da će se samo uz zajednički rad doći do velikih rezultata.

Direktor poslovne jedinice za karoseriju i bezbednost Andreas Volf rekao je da digitalizacija transformiše automobilsku industriju i proizvode koje kompanija "Continental" razvija, a da će inženjeri zaposleni u Novom Sadu biti deo globalnog tima od 5000 inženjera koji rade na razvijanju tehnologije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da Srbija u oblasti softverskog inžinjeringa sve više napreduje, kao i to da je veoma značajna za budućnost veza novosadskog univerziteta sa Centrom za istraživanje i razvoj kompanije "Continental“, dok je ambasador Nemačke Aksel Ditman istakao da saradnja između kompanije "Continental" i Srbije pokazuje jak ekonomski odnos između Srbije i Nemačke.

Tehnološka kompanija „Continental“ razvija pionirske tehnologije i usluge za održivu i povezanu mobilnost lјudi i njihovih dobara. Osnovana 1871. godine, ova kompanija nudi bezbedne, efikasne, inteligentne i pristupačne solucije za vozila, mašine, saobraćaj i transport. U 2017. godini „Continental“ je, prema preliminarnim podacima, ostvario prodaju od oko 44 milijarde evra, a zapošlјava više od 233 000 lјudi u 56 zemalјa.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp novosadska toplana promenada bez vode klisa novosadsko porodilište sahrane novi sad novosađani novorođenčad raspored sahrana novi sad Spens novosadski sajam šoping centar promenada jkp lisje elektrovojvodina isključenje vode servisne informacije JGSP "Novi Sad" klinički centar vojvodine bebe JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija matičar novi sad isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja novosadska policija bez struje servisne informacije novi sad Isključenje struje