Novi Sad: Počeo sa radom Centar za istraživanje i razvoj kompanije "Continental"

Novi Sad: Počeo sa radom Centar za istraživanje i razvoj kompanije "Continental"

Kako je najavlјeno, u narednim godinama, ova kompanije će kreirati 500 radnih mesta, uglavnom u oblasti softvera i sistemskog inženjeringa.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i ambasadorom Republike Nemačke u Srbiji Nј.E. Akselom Ditmanom prisustvovao je danas svečanom otvaranju tehnološke kompanije „Continental“ u Novom Sadu.

- Otvaramo nova radna mesta i sada konačno postoji snažna saradnja sva tri nivoa vlasti - gradskog, pokrajinskog i državnog što direktno omogućava razvoj jedne zajednice. Najvažnija podrška se ogleda u aktivnostima usmerenim na to da mladi lјudi ostanu u svom mestu i državi, i to je prioritet svih nas – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da grad ima veliki kapacitet u lјudskim resursima, prvenstveno zahvalјujući Univerzitetu u Novom Sadu, i poželeo menadžmentu i zaposlenima dobrodošlicu i sve najbolјe u radu uz nadu da će broj zaposlenih stalno rasti.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je poručio da je vreme da se mladi i stručni lјudi koji su otišli u inostranstvo, počnu vraćati u zemlјu, jer, kako je napomenuo, ovde će sve više biti poslova poput tih u istraživačkom centru "Continental".

- Treba nam još mnogo više mesta na fakultetima kako bismo mogli da odgovorimo savremenim trendovima i da ispunimo ovako visoke standarde kakve ima ova kompanija.  Nadam se da ćemo naredne godine u ovo vreme razgovarati o novim investicijama u kompaniji "Continental" i o tome šta još država može da uradi da pomogne. Menadžment je zadovolјan, jer je Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala i pokazala da je pouzdan partner. Osim 500 planiranih stručnjaka za zaposlenje, sigurno će biti posla za još mladih i sposobnih lјudi, a država će svakako imati snage da takve projekte i dalјe pomaže. Mi smo, što se tiče Novog Sada, spremni da Gradu pomažemo i na druge načine, kao što je podrška za Evropsku prestonicu kulture, pre svega kroz ulaganje u infrastrukturu – kazao je Vučić.


Generalni direktor "Continental Automotive d.o.o. Serbia" Saša Ćioringa rekao je da će u naučno-istraživačkom centru u naredne tri godine biti zaposlen veliki broj mladih stručnjaka.

Poslovna jedinica za enterijer već je angažovala 100 visoko specijalizovanih inženjera za različite projekte. Dve poslovne jedinice, Karoserija i bezbednost i komercijalna vozila i Post-prodaja su počele da razvijaju proizvode i solucije u Novom Sadu.

Tehnički direktor kompanije "Continental" Kurt Leman uputio je zahvalnost Vladi Srbije i ostalim nivoima vlasti na pruženoj snažnoj podršci, poručivši da će se samo uz zajednički rad doći do velikih rezultata.

Direktor poslovne jedinice za karoseriju i bezbednost Andreas Volf rekao je da digitalizacija transformiše automobilsku industriju i proizvode koje kompanija "Continental" razvija, a da će inženjeri zaposleni u Novom Sadu biti deo globalnog tima od 5000 inženjera koji rade na razvijanju tehnologije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da Srbija u oblasti softverskog inžinjeringa sve više napreduje, kao i to da je veoma značajna za budućnost veza novosadskog univerziteta sa Centrom za istraživanje i razvoj kompanije "Continental“, dok je ambasador Nemačke Aksel Ditman istakao da saradnja između kompanije "Continental" i Srbije pokazuje jak ekonomski odnos između Srbije i Nemačke.

Tehnološka kompanija „Continental“ razvija pionirske tehnologije i usluge za održivu i povezanu mobilnost lјudi i njihovih dobara. Osnovana 1871. godine, ova kompanija nudi bezbedne, efikasne, inteligentne i pristupačne solucije za vozila, mašine, saobraćaj i transport. U 2017. godini „Continental“ je, prema preliminarnim podacima, ostvario prodaju od oko 44 milijarde evra, a zapošlјava više od 233 000 lјudi u 56 zemalјa.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinički centar vojvodine isključenje vode servisne informacije novi sad bez vode JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija servisne informacije vremenska prognoza Novo groblje u Petrovaradinu jkp novosadska toplana elektrovojvodina jkp lisje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana novi sad centralno groblje u Futogu Isključenje struje novosadsko porodilište gradsko groblje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani Vreme u Novom Sadu bebe novorođenčad bez struje isključenja struje betanija RHMZ sahrane Zavod za transfuziju krvi Vojvodine