Novi Sad: Počinju radovi na obnovi Kineske četvrti

Novi Sad: Počinju radovi na obnovi Kineske četvrti

Kroz niz javnih rasprava na kojima je u prethodnih godinu dana diskutovano o revitalizaciji stare industrijske zone Novog Sada, doneto je pet tačaka koje predviđaju razvoj omladinsko-kreativnog polisa, a prva faza radova predviđa uvođenje neophodne komunalne infrastrukture i uklanjanje nebezbednih objekata. 

Iz Gradske kuće najavljeno je da  radovi počinju u subotu 14. aprila.

Radna grupa za kapitalne i infrastrukturne projekte evropske prestonice kulture, uz podršku Saveta za razvoj ,"Youth creative polisa’’, koordinisala je sastanke nadležnih preduzeća, gradskih uprava, kao i predstavnike kulturno-umetničke produkcije i uslužnih zanata iz tzv. Kineske četvrti, gde su usklađene potrebe i utvrđeni tehnički uslovi za izvođenje radova na sistemima komunalne infrastrukture.

- Projektanti koji su na terenu detalјno snimili situaciju, zbog starosti i devastiranosti objekata, savetovali su da se obaveste svi korisnici poslovnih prostora da će uslovi za rad u predstojećem periodu biti nebezbedni i otežani -– rekao je dr Darko Polić, predsednik radne grupe.

U skladu sa tim, Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove obavestila je korisnike prostora da će bezbednost biti ugrožena, a pristup objektima ograničen.

- Svim korisnicima prostora sa trase prve faze radova, uz njihovu saglasnost i želјe, a uz pomoć Uprave za imovinu ili samostalno, obezbeđene su privremene ili trajne lokacije za njihov dalјi nesmetani rad – istakla je Mira Radenović, članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine, naglasivši da se po okončanju ovog značajnog ulaganja u komunalnu infrastrukturu, u drugoj polovini godine očekuje i početak radova na samoj obnovi i izgradnji pojedinih objekta.

Kako bi se tamošnjim zakupcima izašlo u susret, biće raspisan novi oglas za izdavanje prostora u zakup, čime bi se našla adekvatna zamena poslovnog prostora do početka radova na izgradnji, koja je planirana za jesen 2018. i celu 2019. godinu, a obuhvatiće izgradnju komunalne infrastrukture i uređenje svih saobraćajnih površina na Bulevar Despota Stefana, u severnoj zoni i na saobraćajnici između tzv. Kineske četvrti i studentskih domova.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane jkp lisje servisne informacije novi sad novosadsko porodilište isključenja struje bebe gradsko groblje bez struje novorođenčad lisje almaško groblje sahrane novi sad elektrovojvodina radosne vesti JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad bez vode Daško i Mlađa betanija epk 2021 odbojka Fruška gora havarija na vodovodu servisne informacije Isključenje struje Spens groblje OK Vojvodina raspored sahrana novi sad opens 2019