NOVI SAD: Pred odbornicima predlog novog kredita za Spens

NOVI SAD: Pred odbornicima predlog novog kredita za Spens

Sednica Skupštine grada zakazana je za 20. februar, a jedna od tačaka dnevnog reda biće i predlog da se JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" zaduži kreditom u iznosu do 100 miliona dinara.

Kako prenosi portal 021.rs, Spens je već zadužen, odnosno uzeo je pozajmice kod "Informatike", "Urbanizma" i "Vodovoda i kanalizacije" u iznosu od 21,6 miliona dinara.

Spens je 2017. godinu završio sa gubitkom od čak 307 miliona dinara, dok je minus iz prethodnih godina veći od 719 miliona. Višegodišnjim urušavanjem "Spens" je, uz Apoteku "Novi Sad" i JKP "Stan", postao jedan od glavnih problema Grada. 

U Programu poslovanja preduzeća za 2019. godinu navedeno da se ne planira novo kreditno zaduživanje, a neobavezujući poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za upravljanje Spensom ističe 15. februara

Predlagači novog zaduživanja pozivaju se na Statut grada, ali i na zakonska rešenja. Između ostalog, citiraju član Zakona o javnim preduzećima u kojem je propisano da "u slučaju poremećaja u poslovanju javnog preduzeća nadležni organ jedinice lokalne samouprave preduzima mere kojima će se obezbediti uslovi za nesmetano obavljanje delatnosti opšteg interesa", prenosi 021.rs.

Predviđeno je kreditno zaduživanje kod poslovne banke u visini od 100.000.000 dinara, sa rokom otplate minimum šest godina.

Predlagači navode da je novo kreditno zaduživanje neophodno za realizaciju Plana poslovne i finansijske konsolidacije preduzeća. Više o tome pročitajte OVDE.

Kompletan tekst može se pronaći na portalu 021.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dule

  pre 540 dana i 12 sati

  SPENS kojim upravljaju politicke stranke je kao vreca bez dna.

  Oceni komentar:
  0
  1