NOVI SAD – SAD: Konferencija "PDP Local" u subotu u Fabrici

NOVI SAD – SAD: Konferencija "PDP Local" u subotu u Fabrici

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije realizovaće se pod novim konceptom i imenom – "PDP Local", koji predstavlja jedinstven i sveobuhvatan događaj posvećen lokalnoj sceni Novog Sada u oblasti kreativnih medija.

Sama ideja događaja zasnovana je na promociji i podizanju svesti šire javnosti o važnosti negovanja lokalne kreativne scene, kao i postizanju i održavanju autentičnosti iste.

Iz navedenih razloga, organizatori su ove godine pozvali odabrane lokalne autore da kroz temu "Novi Sad – sad" daju svoje trenutno viđenje grada Novog Sada i njegovih elemenata koji ga čine posebnim. Šta je to što predstavlja ovaj grad, šta je to što je važno, kuda ide i kako diše u savremenim okolnostima – potražićemo u grafikama novosadskih umetnika.

U subotu, 22. oktobra, u prostorijama kluba Fabrika u Kineskoj četvrti, biće održan događaj koji će se sastojati iz dve panel diskusije, četiri paralelne izložbe, kao i specijalnog dela tokom kojeg će se svi zainteresovani imati priliku da budu uključeni u kreativni proces izrade radova odabranih umetnika. U okviru Local Marketa svi posetioci moći će da kupe  radove u raznim formama poput postera, majica i cegera. Program počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Panel diskusije osmišljene su tako da odgovore na važna pitanja sa kojima se danas susreću autori, ali i šira javnost koja je direktno i indirektno pod uticajem kreativnih medija. Prva diskusija biće realizovana pod temom: “Kako naplatiti autorski rad”, dok će se druga više pozabaviti ulogom dizajna u modernom društvu, pod nazivom: ’’Zašto je važno ulagati u dizajn“.

Više informacija, kao i satnicu konferencije, možete pronaći ovde.
 

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već devet godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Za razliku od prethodnih godina, "PDP Local" predstavlja novu formu projekta i svojevrsni uvod za internacionalnu PDP konferenciju, koja će se održati 2017. i o kojoj će biti više reči na samom događaju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja matičar novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza isključenje vode raspored ispraćaja i sahrana restorani novi sad elektrovojvodina betanija Elektrodistribucija Novi Sad bebe gradsko groblje klinički centar vojvodine isključenja struje servisne informacije servisne informacije novi sad RHMZ Hitna pomoć sahrane Isključenje struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad bez vode novosađani JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu jkp lisje