NOVI SAD – SAD: Konferencija "PDP Local" u subotu u Fabrici

NOVI SAD – SAD: Konferencija "PDP Local" u subotu u Fabrici

Ovogodišnje izdanje PDP konferencije realizovaće se pod novim konceptom i imenom – "PDP Local", koji predstavlja jedinstven i sveobuhvatan događaj posvećen lokalnoj sceni Novog Sada u oblasti kreativnih medija.

Sama ideja događaja zasnovana je na promociji i podizanju svesti šire javnosti o važnosti negovanja lokalne kreativne scene, kao i postizanju i održavanju autentičnosti iste.

Iz navedenih razloga, organizatori su ove godine pozvali odabrane lokalne autore da kroz temu "Novi Sad – sad" daju svoje trenutno viđenje grada Novog Sada i njegovih elemenata koji ga čine posebnim. Šta je to što predstavlja ovaj grad, šta je to što je važno, kuda ide i kako diše u savremenim okolnostima – potražićemo u grafikama novosadskih umetnika.

U subotu, 22. oktobra, u prostorijama kluba Fabrika u Kineskoj četvrti, biće održan događaj koji će se sastojati iz dve panel diskusije, četiri paralelne izložbe, kao i specijalnog dela tokom kojeg će se svi zainteresovani imati priliku da budu uključeni u kreativni proces izrade radova odabranih umetnika. U okviru Local Marketa svi posetioci moći će da kupe  radove u raznim formama poput postera, majica i cegera. Program počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Panel diskusije osmišljene su tako da odgovore na važna pitanja sa kojima se danas susreću autori, ali i šira javnost koja je direktno i indirektno pod uticajem kreativnih medija. Prva diskusija biće realizovana pod temom: “Kako naplatiti autorski rad”, dok će se druga više pozabaviti ulogom dizajna u modernom društvu, pod nazivom: ’’Zašto je važno ulagati u dizajn“.

Više informacija, kao i satnicu konferencije, možete pronaći ovde.
 

PDP je konferencija kreativnih medija koja se već devet godina održava u Novom Sadu. Konferencija okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce sa ciljem da putem predavanja, radionica i izložbi edukuje publiku u oblastima kreativnih medija, kao i da putem konkursa promoviše rad studenata i mladih autora. Za razliku od prethodnih godina, "PDP Local" predstavlja novu formu projekta i svojevrsni uvod za internacionalnu PDP konferenciju, koja će se održati 2017. i o kojoj će biti više reči na samom događaju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje jkp lisje matičar novi sad novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija promenada detelinara isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje novosadska policija raspored sahrana novi sad isključenje vode novosađani elektrovojvodina betanija Spens Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja bez vode servisne informacije novi sad novosadsko porodilište sahrane novi sad novosadski sajam bebe klisa jkp novosadska toplana JGSP "Novi Sad"