Novi Sad sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima

Novi Sad sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima

Na današnjoj sednici Gradskog veća Novog Sada odobreno je sufinansiranje boravka u privatnim vrtićima za još 565 dece za period septembar-decembar 2017. godine.

Naime, u periodu od 1.avgusta do 12. oktobra 2017. godine podneto je 2.465 zahteva za finansijsku podršku, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bila su predviđena budžetska sredstva za ostvarivanje tog prava za najviše 1.900 dece.

Međutim, u cilju obezbeđivanja podrške za što više porodica, stvoreni su finansijski uslovi da svi primljeni zahtevi budu realizovani.

- Gradsko veće Novog Sada je na današnjoj sednici donelo odluku da sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima, tako da ćemo u te svrhe izdvojiti još oko 70 miliona dinara, pa da u narednoj godini sufinansiramo boravak za oko 2.500 dece. To smo postigli zahvaljujući uštedama i odgovornom trošenju budžetskih sredstava Grada Novog Sada, na šta smo ponosni – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Grad Novi Sad je prvi u Srbiji doneo odluku da, zbog ograničenih kapaciteta Predškolske ustanove čiji je osnivač, sufinansira boravak najmlađih Novosađana i u privatnim vrtićima, a u cilju da se taj vid podrške omogući svoj deci. Takođe na taj način Grad doprinosi privatnom preduzetništvu i novom zapošljavanju što takođe spada u prioritete politike Grada Novog Sada.

Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu, za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop Republički hidrometeorološki zavod RHMZ novosadska policija mup novi sad elektrovojvodina servisne informacije horoskop isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja bebe novosađani raspored sahrana novi sad bez vode novorođenčad betanija jkp lisje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište horoskopski znaci Isključenje struje sahrane novi sad JKP Vodovod i kanalizacija sremski karlovci crna hronika servisne informacije novi sad isključenje vode