Novi Sad sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima

Novi Sad sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima

Na današnjoj sednici Gradskog veća Novog Sada odobreno je sufinansiranje boravka u privatnim vrtićima za još 565 dece za period septembar-decembar 2017. godine.

Naime, u periodu od 1.avgusta do 12. oktobra 2017. godine podneto je 2.465 zahteva za finansijsku podršku, a Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, bila su predviđena budžetska sredstva za ostvarivanje tog prava za najviše 1.900 dece.

Međutim, u cilju obezbeđivanja podrške za što više porodica, stvoreni su finansijski uslovi da svi primljeni zahtevi budu realizovani.

- Gradsko veće Novog Sada je na današnjoj sednici donelo odluku da sufinansira boravak za još 565 dece u privatnim vrtićima, tako da ćemo u te svrhe izdvojiti još oko 70 miliona dinara, pa da u narednoj godini sufinansiramo boravak za oko 2.500 dece. To smo postigli zahvaljujući uštedama i odgovornom trošenju budžetskih sredstava Grada Novog Sada, na šta smo ponosni – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Grad Novi Sad je prvi u Srbiji doneo odluku da, zbog ograničenih kapaciteta Predškolske ustanove čiji je osnivač, sufinansira boravak najmlađih Novosađana i u privatnim vrtićima, a u cilju da se taj vid podrške omogući svoj deci. Takođe na taj način Grad doprinosi privatnom preduzetništvu i novom zapošljavanju što takođe spada u prioritete politike Grada Novog Sada.

Zbog toga će u budžetu za 2018. godinu, za realizaciju pomenute Odluke biti planirano 250 miliona dinara, tj. za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan