Novi Sad u finalu za Omladinsku prestonicu Evrope

Novi Sad u finalu za Omladinsku prestonicu Evrope

Evropski Omladinski forum saopštio je listu gradova koji su ušli u finale izbora za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, s mnogo aplikacija koje su ponovljene i nekoliko godina uzastopno, te velikim brojem gradova koji su već bili u finalu.

- Izuzetna nam je privilegija i čast da se Novi Sad našao na listi gradova koji su finalu. To je jasan signal da su napori učinjeni ove godine, kako na unapređenju omladinske politke na lokalu, unapređenju pocesa i same aplikacije, tako i na promociji onoga što Novi Sad jeste i onoga što može da bude, dali rezultat i da su prepoznati kao značajni i važni, kaže se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.

EVROPSKA PRESTONICA MLADIH je titula koja se dodeljuje jednom evropskom gradu na period od godinu dana. Grad koji postane Omladinski centar dobija priliku da, kroz mnogobrojne programe i projekte, mladi ljudi prikažu kulturni, socijalni, politički i ekonomski razvoj. Omladinska prestonica Evrope podstiče primenu novih ideja i inovativnih projekata, s obzirom na aktivno, kreativno učešće mladih u društvu. Cilj je jačanje odnosa između evropskih institucija i lokalne zajednice, kao i podsticanje učešća mladih na lokalnom nivou za primenu zajedničkih evropskih ciljeva politike za mlade.

- Zajednička saradnja Grada Novog Sada sa omladinskim organizacijama i organizacijama za mlade iz Novog Sada, njih preko 90, uz podršku Ministartsva omladine i sporta, Univerziteta u Novom Sadu, KOMS-a i NAPOR-a jeste primer kako komenadžment funkcioniše i donosi rezultat, kako na nivou omladinske politike, tako i na nivou promocije i prepoznavanja učinjenih napora na Evropskom nivou, zaključuje se u dopisu iz kabineta Miloša Vučevića

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan