Novi Sad u notama džeza

Novi Sad u notama džeza

Od 26. jula do 3. avgusta, muzička redakcija Kulturnog centra Novog Sada u saradnji sa gradom  Dortmundom organizuje petu po redu „Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund“.

Na više lokacija u gradu, sugrađani će imati priliku da uživaju u zvucima džeza polaznika ovogodišnje Akademije i njihovih profesora. Učesnicima će kurseve držati eminentni profesori, koji su svoj kvalitet potvrdili na mnogobrojnim manifestacijma i gostovanjima širom Evrope. Da se na ovom projektu ozbiljno radi, potvrđuje i činjenica da svake godine Akademija uvodi nove programe, pa je tako novitet u ovoj godini - pevanje,  što je mnoge potencijalne polaznike navelo da se prijave i učestvuju u jednistvenom programu koji nudi 5. Letnja Jazz akademija.

Polaznici će znanja sticati od saksofoniste Uve Plata, Klausa Heimana, truba, Romana Babika, klavir, Sithare Shimanka, glas, Miroslava Karlovića, bubnjevi, udaraljke, Vanje Kevrešana, gitara, Fedora Ruškuca, kontrabas, Igora Molnara, bas gitara i Nemanje Zlatareva, trombon.

U protekle četiri godine kroz Letnju džez akademiju je prošlo više od 280 muzičara, čija se muzika čula u Kulturnom centru Novog Sada, učionicama muzičke škole „Isidor Bajić“, ali i na drugim mestima u gradu gde su Novosađani imali priliku da se upoznaju sa mladim džezerima u vidu „džemsešna“.

Ova manifestacija uspešno se realizuje u bliskom partnerstvu gradova pobratima, Novog Sada i Dortmunda, a ujedno simbolizuje i plodonosnu saradnju između novosadskog Kulturnog centra i džez muzičara iz Srbije, ali i nemačkog grada sa, takođe, velikom tradicijom negovanja džez muzike.

Direktna saradnja Kulturnog centra Novog Sada sa džez umetnicima iz Dortmunda traje 12 godina, a započela je gostovanjem Big Band-a Jazz Akademie „Glenn Buschmann“ na Novosadskom džez festivalu.

ROK DO PETKA: Rok za prijavu na učešće u  Letnju džez akademiju je do petka 24. jula. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem vebsajta Kulturnog centra Novog Sada ili dolaskom u Muzičku redakciju ove kulturne institucije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje jkp lisje raspored sahrana novi sad bez struje epk 2021 Isključenje struje novosadsko porodilište OK Vojvodina isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad sahrane servisne informacije novi sad havarija na vodovodu servisne informacije Fruška gora Daško i Mlađa bebe betanija groblje opens 2019 bez vode sahrane novi sad radosne vesti odbojka JKP Vodovod i kanalizacija almaško groblje elektrovojvodina gradsko groblje novorođenčad Spens