Novi Sad: U planu novi izgled Sentandrejskog puta

Novi Sad: U planu novi izgled Sentandrejskog puta

Radi što efikasnijeg, racionalnijeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja Sentandrejski put, kao važan ulazni pravac u Novi Sad, uskoro bi trebalo da postane saobraćajnica bulevarskog tipa.

Programom uređenja građevinskog zemljišta predviđeno je da se na delu od kružne raskrsnice s Primorskom ulicom do Velebitske izgrade dve kolovozne trake široke po sedam metara, s po dve saobraćajne trake koje će biti razdvojene razdelnim ostrvom.

Osim kolovoza, planirana je izgradnja obostranih pešačkih staza, kao i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za "Dnevnik" da će se izgraditi i parking-mesta, kao i kolektor atmosferske kanalizacije, a da će sve otvorene raskrsnice biti obezbeđene semaforima.

U okviru novog bulevara planirano je da bude izgrađen i novi most-blizanac, neposredno uz Sentandrejski, čime će se povećati ukupan broj traka i omogućiti kvalitetniji i brži protok saobraćaja.

Kako "Dnevnik" saznaje, u planu je i postavljanje novog javnog osvetljenja na delu te saobraćajnice, kao i stubovi javne rasvete. Pre početka radova najpre mora da se rekonstruiše, odnosno, izgradi vodovodna mreža.

U skladu s novom Uredbom o kategorizaciji državnih puteva, Sentandrejski put ima status državnog puta IIA reda. Osim što ima veliku ulogu u odvijanju tranzitnog saobraćaja, Sentandrejski put ima i veoma veliki značaj i u odvijanju lokalnog te, kao takav, predstavlja jedan od najopterećenijih pravaca gradske saobraćajne mreže.

Još uvek nije poznato kada će izgradnja novog bulevara biti otpočeta, ali je u toku priprema za pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova. Projekat zajednički finansiraju Grad Novi Sad, AP Vojvodine i JP „Putevi Srbije”.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani betanija bez vode isključenja struje centralno groblje u Futogu Novo groblje u Petrovaradinu Vreme u Novom Sadu jkp novosadska toplana bebe Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sahrane vremenska prognoza novi sad vremenska prognoza RHMZ klinički centar vojvodine Isključenje struje gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez struje servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina jkp lisje isključenje vode servisne informacije novi sad