Novi Sad: U planu novi izgled Sentandrejskog puta

Novi Sad: U planu novi izgled Sentandrejskog puta

Radi što efikasnijeg, racionalnijeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja Sentandrejski put, kao važan ulazni pravac u Novi Sad, uskoro bi trebalo da postane saobraćajnica bulevarskog tipa.

Programom uređenja građevinskog zemljišta predviđeno je da se na delu od kružne raskrsnice s Primorskom ulicom do Velebitske izgrade dve kolovozne trake široke po sedam metara, s po dve saobraćajne trake koje će biti razdvojene razdelnim ostrvom.

Osim kolovoza, planirana je izgradnja obostranih pešačkih staza, kao i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za "Dnevnik" da će se izgraditi i parking-mesta, kao i kolektor atmosferske kanalizacije, a da će sve otvorene raskrsnice biti obezbeđene semaforima.

U okviru novog bulevara planirano je da bude izgrađen i novi most-blizanac, neposredno uz Sentandrejski, čime će se povećati ukupan broj traka i omogućiti kvalitetniji i brži protok saobraćaja.

Kako "Dnevnik" saznaje, u planu je i postavljanje novog javnog osvetljenja na delu te saobraćajnice, kao i stubovi javne rasvete. Pre početka radova najpre mora da se rekonstruiše, odnosno, izgradi vodovodna mreža.

U skladu s novom Uredbom o kategorizaciji državnih puteva, Sentandrejski put ima status državnog puta IIA reda. Osim što ima veliku ulogu u odvijanju tranzitnog saobraćaja, Sentandrejski put ima i veoma veliki značaj i u odvijanju lokalnog te, kao takav, predstavlja jedan od najopterećenijih pravaca gradske saobraćajne mreže.

Još uvek nije poznato kada će izgradnja novog bulevara biti otpočeta, ali je u toku priprema za pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova. Projekat zajednički finansiraju Grad Novi Sad, AP Vojvodine i JP „Putevi Srbije”.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sremska kamenica betanija JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad zodijak horoskop bebe dnevni horoskop servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja horoskopski znaci bez vode izmena trase autobusa astrologija sahrane novi sad isključenja jkp lisje obeležavanje novosadske racije Novosadska racija novosadsko porodilište zdravlje raspored sahrana novi sad saveti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode Spens isključenja struje servisne informacije elektrovojvodina