Novi Sad: U planu novi izgled Sentandrejskog puta

Novi Sad: U planu novi izgled Sentandrejskog puta

Radi što efikasnijeg, racionalnijeg i bezbednijeg odvijanja saobraćaja Sentandrejski put, kao važan ulazni pravac u Novi Sad, uskoro bi trebalo da postane saobraćajnica bulevarskog tipa.

Programom uređenja građevinskog zemljišta predviđeno je da se na delu od kružne raskrsnice s Primorskom ulicom do Velebitske izgrade dve kolovozne trake široke po sedam metara, s po dve saobraćajne trake koje će biti razdvojene razdelnim ostrvom.

Osim kolovoza, planirana je izgradnja obostranih pešačkih staza, kao i jednostrane biciklističke staze namenjene dvosmernom saobraćaju.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije rekli su za "Dnevnik" da će se izgraditi i parking-mesta, kao i kolektor atmosferske kanalizacije, a da će sve otvorene raskrsnice biti obezbeđene semaforima.

U okviru novog bulevara planirano je da bude izgrađen i novi most-blizanac, neposredno uz Sentandrejski, čime će se povećati ukupan broj traka i omogućiti kvalitetniji i brži protok saobraćaja.

Kako "Dnevnik" saznaje, u planu je i postavljanje novog javnog osvetljenja na delu te saobraćajnice, kao i stubovi javne rasvete. Pre početka radova najpre mora da se rekonstruiše, odnosno, izgradi vodovodna mreža.

U skladu s novom Uredbom o kategorizaciji državnih puteva, Sentandrejski put ima status državnog puta IIA reda. Osim što ima veliku ulogu u odvijanju tranzitnog saobraćaja, Sentandrejski put ima i veoma veliki značaj i u odvijanju lokalnog te, kao takav, predstavlja jedan od najopterećenijih pravaca gradske saobraćajne mreže.

Još uvek nije poznato kada će izgradnja novog bulevara biti otpočeta, ali je u toku priprema za pokretanje postupka javne nabavke za izbor izvođača radova. Projekat zajednički finansiraju Grad Novi Sad, AP Vojvodine i JP „Putevi Srbije”.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan