Novi tender za prodaju Luke Novi Sad, početna cena duplo manja

Novi tender za prodaju Luke Novi Sad, početna cena duplo manja

Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave lučkom delatnošću deset godina i koje su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra...

Ministarstvo privrede Srbije u sredu 12. decembra objavilo je novi tender za prodaju Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 7,99 miliona evra.

Na prethodnom, početna cena je bila 15,98 miliona evra, ali za kupovinu 99,4 odsto akcija ovog preduzeća nije stigla nijedna ponuda, iako su rokovi dva puta produžavani.

Pravo učešća imaju pravna lica koja se bave lučkom delatnošću deset godina u kontinuitetu, koja su u 2017. godini imala prihod od najmanje 30 miliona evra, a u svakoj od poslednje tri godine imala pretovar od 1,4 miliona tona.

Rok za dostavljanje prijava je 18. januar 2019. godine, a otvaranje ponuda najavljeno je za 22. januar.

Luka Novi Sad je jedina luka u Srbiji u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona. U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.

Kako je naš portal ranije pisao, u Vladi Srbije očekivali su da će se na prvi tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • podbarac

  pre 220 dana i 7 sati

  realna cena

  Oceni komentar:
  0
  0
Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod betanija bez vode sahrane vremenska prognoza isključenje vode Vreme u Novom Sadu horoskop raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje isključenja struje novosađani matičar novi sad gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo restorani novi sad RHMZ servisne informacije bez struje elektrovojvodina jkp novosadska toplana bebe raspored sahrana novi sad