NOVI ZAKON: Od 13. februara ukida se prevoz kombijem

NOVI ZAKON: Od 13. februara ukida se prevoz kombijem

Za desetak dana više nećete moći da naručite kombi da Vas vozi do željene destinacije, jer novi Zakon o prevozu putnika, koji stupa na snagu 13. februara, ne prepoznaje taj vid transporta. Kombi prevoznici upozoravaju na dalekosežne ekonomske posledice i najavljuju proteste.

Kada novi Zakon stupi na snagu, na stotine kombi vozila završiće na auto otpadima, upozoravaju prevoznici. Radnici će ostati bez posla a država bez prihoda od naplate poreza.

U Udruženju kombi prevoznika kažu da ne odustaju od zahteva za dijalog.

- Do dana današnjeg niko nas nije primio na razgovor. Mi sada očekujemo polovinu februara kada će početi da se sprovode rigoroznije mere, skidanje tablica, oduzimanje vozila i tako dalje. Mi ćemo sada, u narednih par dana, da organizujem protestne vožnje. Naš advokat je poslao dopis Ministartvu i zakazao datum tih protesta. Veliki broj vozila će izaći na ulice - kaže Predrag Marić iz Udruženja kombi prevoz putnika.

- Broj dozvola koje imamo, pojedinačnih i CEMT dozvola nije povećan poslednjih godina ni za jedan, a enormno je uvećan vozni park. Pitamo, kako će se to raspodeljivati? Do sada je to bilo regulisao Uredbom ali kada ona prestane da važi i mi ćemo imati ozbiljan problem - kaže Nedeljko Bugarinović.

Iako je u medijima, poslednjih dana bilo spekulacija o mogućim izmenama u Zakonima, još uvek se čeka odgovor Ministarstva saobraćaja.

 

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Momcilo

  pre 2183 dana i 16 sati

  Selo gori a baba se ceslja.

  Oceni komentar:
  0
  0