NOVI ZAKON: Od 13. februara ukida se prevoz kombijem

NOVI ZAKON: Od 13. februara ukida se prevoz kombijem

Za desetak dana više nećete moći da naručite kombi da Vas vozi do željene destinacije, jer novi Zakon o prevozu putnika, koji stupa na snagu 13. februara, ne prepoznaje taj vid transporta. Kombi prevoznici upozoravaju na dalekosežne ekonomske posledice i najavljuju proteste.

Kada novi Zakon stupi na snagu, na stotine kombi vozila završiće na auto otpadima, upozoravaju prevoznici. Radnici će ostati bez posla a država bez prihoda od naplate poreza.

U Udruženju kombi prevoznika kažu da ne odustaju od zahteva za dijalog.

- Do dana današnjeg niko nas nije primio na razgovor. Mi sada očekujemo polovinu februara kada će početi da se sprovode rigoroznije mere, skidanje tablica, oduzimanje vozila i tako dalje. Mi ćemo sada, u narednih par dana, da organizujem protestne vožnje. Naš advokat je poslao dopis Ministartvu i zakazao datum tih protesta. Veliki broj vozila će izaći na ulice - kaže Predrag Marić iz Udruženja kombi prevoz putnika.

- Broj dozvola koje imamo, pojedinačnih i CEMT dozvola nije povećan poslednjih godina ni za jedan, a enormno je uvećan vozni park. Pitamo, kako će se to raspodeljivati? Do sada je to bilo regulisao Uredbom ali kada ona prestane da važi i mi ćemo imati ozbiljan problem - kaže Nedeljko Bugarinović.

Iako je u medijima, poslednjih dana bilo spekulacija o mogućim izmenama u Zakonima, još uvek se čeka odgovor Ministarstva saobraćaja.

 

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Momcilo

  pre 983 dana i 12 sati

  Selo gori a baba se ceslja.

  Oceni komentar:
  0
  0
jkp lisje mural Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu elektrovojvodina bez vode isključenja struje intervju servisne informacije novi sad sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje novosađani isključenje vode izmena režima saobraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadska policija klisa betanija raspored sahrana novi sad horoskop bez struje novorođenčad izmena trase autobusa bebe JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište jkp novosadska toplana servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja JGSP "Novi Sad"