Novi zaplet u slučaju "Dositejeva 11": Investitor nastavio radove

Novi zaplet u slučaju "Dositejeva 11": Investitor nastavio radove

Investitor "Astra plan", koji je nelegalno gradio na susednoj parceli i zbog koga su srušeni domovi porodica u Dositejevoj 11, dobio je građevinsku dozvolu za radove na istoj lokaciji.

Oštećeni stanari iz Dositejeve 11 u Novom Sadu, koji su pre dve godine ostali bez krova nad glavom, protive se nastavku gradnje stambene zgrade. O nastavku radova, zbog kojih im se i srušio zid u dužini od 20 metara i 12 porodica ostavio bez krova nad glavom, kako tvrde, niko ih nije zvanično obavestio, saznaju "Večernje novosti".

Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara, kaže da su bili iznenađeni, kada su na gradilištu u ponedeljak videli nekoliko radnika. Na ogradi je istaknuto i rešenje Građevinske inspekcije da je "Astra planu" 14. avgusta 2019. godine izdata građevinska dozvola za izgradnju stambene zgrade i potvrđuje prijava radova od 3. jula, a da je rok završetka 8. jul 2022. godine.

On je rekao da su stanari koji se već dve godine seljakaju i žive kao podstanari, ogorčeni zbog svega što im se dogodilo, te da će se okupiti i održati sastanak na kom će se dogovoriti koje korake će dalje preduzeti. 

Mitrović je za "Večernje novosti" izjavio da će predložiti da se, i pored dozvola, zabrane dalji radovi na susednoj parceli, ali i da zbog novonastale situacije protestuju ispred Gradske kuće.

Stanarima Dositejeve 11 je, posle obrušavanja zida, rešenjem Građevinske inspekcije zabranjeno da stanuju u svojim stanovima iz bezbednosnih razloga, te se većina njih iselila odatle. Pojedini, međutim, tvrdeći da nisu uspeli da pronađu adekvatne stanove, vratili su se na sopstvenu odgovornost.

GRAD ĆE OŠTEĆENIMA PLAĆATI SMEŠTAJ JOŠ ŠEST MESECI 

Gradonačelnik Miloš Vučević kazao je u sredu da, ukoliko dozvola za gradnju postoji, to verovatno znači da su ispunjeni uslovi za to, ali to ne oslobađa investitora za nanesenu štetu porodicama koje su ostale bez krova nad glavom. On je naglasio i da je Grad pre dva dana doneo odluku kojom će na još šest meseci produžiti plaćanje stambenog smeštaja oštećenih porodica, prenose "Večernje novosti"

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stana

  pre 1433 dana i 4 sata

  Bez teksta sam. Ljudi su ostali bez krova nad glavom,a za nasu kucu je investitor zalepio zgradu od preko 5000 kvm . Zatvorio nam prozor od kupatila, stavio banderu u dvoriste kako bi smo imali struju jer je njemu smetala prilikom gradnje....Pitali smo se kako je mogla biti izdata dozvola, a odgovor je bio da je tu u ulici predvidjeno viseporodicno stanovanje. Pa? Mi sad jednom mesecno popunjavamo pukotine po zidovima,popunjavamo fugne izmedju plocica koje pucaju i td.jer kuca prezivljava tektonske poremecaje i nikom nista. Pitali smo u Skolskoj da li bi smo mi ,da sad pravimo novu kucu, morali da se udaljimo od komsijske kuce, odgovor je bio: da. Pa sto onda zgrada nije udaljena po propisu od nase kuce? Ispada da treba da budemo srecni sto nam je ostao krov nad glavom,a sve ostalo je sitnica.

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Strašno

  pre 1433 dana i 3 sata

  Divlja zemlja, prerija, bez zakona.
  Policija, vojska, žandarmerija, BIA i SAJ, sudstvo,,,, sve je tu samo iz jednog razloga.
  Da štiti vlast od mogućih promena.
  Hologrammski prikazuju zakon i elektronske službe građanstva,
  a u realnosti sprovode zakon Divljeg Zapada.
  I onda se čude kad građani postanu Propovednici.

  Oceni komentar:
  0
  2