Novinarka RTV kažnjena zbog pitanja Vučiću (VIDEO)

Novinarka RTV kažnjena zbog pitanja Vučiću (VIDEO)

Svetlana Božić Krainčanić, urednica dopisništva Radio-televizije Vojvodine u Beogradu, kažnjena je juče smanjenjem plate za 20 odsto zbog pitanja postavljenog predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, na konferenciji za novinare 1. aprila ove godine. NUNS i NDNV poručuju - novinarka nije prekršila nijednu normu.

Da vas podsetimo, novinarka RTV je na konferenciji za novinare Vučiću, pored svog pitanja, postavila i pitanje "Inicijative mladih za ljudska prava" koja je neposredno pre konferencije protestovala ispred zgrade Vlade i tražila od Vučić odgovori na pitanja šta misli o političkom projektu "velike Srbije" i da li se odriče politike koju je vodio devedesetih godina.

Direktor RTV Srđan Mihajlović je rekao kažnjenoj Svetlani Božić Krainčanić da će, po povratku na posao, moći slobodno da radi, čak i da ide na Vučićeve pres konferencije, ali je u rešenju o kazni napisao da procenjuje "da će izrečena mera uticati na zaposlenu da ne učini istu povredu radne obaveze, kao i da će preventivno uticati na zaposlene", prenosi Cenzolovka.

Portal podseća da je pitanje glasilo: "Pošto ste rekli da je za vas jedina sporna stvar kada je Šešelj u pitanju njegova politika, koja je nazadna, da li to znači da se vi na neki način ne odričete te politike devedesetih, kada ste i sami bili uz Šešelja?"

Premijer je, nakon toga, glasno primetio da je reč o pitanju na kojem insistira Inicijativa mladih, što je potvrdila i novinarka. Premijer je zatim odgovorio na pitanje.

- U informativnoj redakciji RTV su mi po povratku sa pres konferencije rekli da ne pravim prilog i umesto toga su zatražili službeno izjašnjenje o mom postupku. Prilog je napravljen od uvodnog dela Vučićevog izlaganja, bez novinarskih pitanja. Direktor je, navodno, slušao direktan prenos pres konferencije, pa je tako saznao šta sam pitala, kaže Svetlana Božić Krainčanić za Cenzolovku.

VUČIĆ: SRAM DA GA BUDE! “Čuo sam da je Pajtićev i Čankov direktor RTV-a kaznio Svetlanu. Sram da ga bude! Da niko u moje ime ne kažnjava novinare jer postavljaju pitanja. Ja njena pitanja volim i demokratski je da ih novinari postavljaju. Na svako ću da odgovorim", rekao je Vučić.

Tekst u celosti možete pročitati na sajtu televizije N1.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan