Novinarki Sanji Kljajić nagrada "Dušan Bogavac"

Novinarki Sanji Kljajić nagrada "Dušan Bogavac"

Žiri novinarske nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" jednoglasno je odlučio da ovogodišnja dobitnica bude novinarka iz Novog Sada Sanja Kljajić.

Zbog toga što je novinarskim angažmanom i otkazom zbog cenzure na Radioteleviziji Vojvodine (RTV) poslala snažnu poruku kolegama.
 
Prema mišljenju žirija, ona je takođe poslala snažnu poruku i vlastodršcima "koji ne biraju sredstva kako bi ugušili ili potisnuli profesionalno i slobodno novinarstvo u Srbiji".
 
U zahtevu za sporazumni prestanak radnog odnosa Kljajić je navela da to čini "zbog cenzure koja se sprovodi u Informativnoj redakciji RTV", a kap koja je prelila čašu je cenzurisanje priloga o radničkim pravima u Srbiji.
 
Ove godine u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su novinarski tim Insajdera, redakcija Njuzneta i Centar za istraživačko novinarstvo.

Ostataj vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad dnevni horoskop raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci novorođenčad betanija horoskop vremenska prognoza jkp lisje štrajk poštara Dom zdravlja Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad zodijak isključenje vode novosađani pošte srbije Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište skupština grada novog sada Republički hidrometeorološki zavod bez struje isključenja struje elektrovojvodina Isključenje struje bebe bez vode raspored sahrana i ispraćaja