Novinarska udruženja: Nova direktorka RTV u sukobu interesa

Novinarska udruženja: Nova direktorka RTV u sukobu interesa

NUNS i NDNV saopštili da se nova programska direktorka RTV Slavica Subotić Braun, čiju bi funkciju trebalo smatrati javnom funkcijom, nalazi u sukobu interesa.

- Subotić Braun je, pored toga što je vršilac dužnosti programske direktorke, istovremeno i članica Programskog saveta ovog javnog medijskog servisa, što je suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima, navodi se u saopštenju.

Kako navode, njime je propisano da član Programskog saveta RTS i RTV ne sme da obavlja javnu funkciju.

NUNS i NDNV uputili su zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se izjasni o eventualnom sukobu interesa v.d. programske direktorke, odnosno da li je u njenom slučaju prekršen i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osim toga, traže od njih da, ukoliko utvrde da postoji sukob interesa, preduzmu zakonom predviđene mere protiv nje i rukovodstva RTV.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Dom zdravlja Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad bez struje zodijak betanija Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosađani novorođenčad vremenska prognoza bez vode štrajk poštara Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci Isključenje struje horoskop JKP Vodovod i kanalizacija Nebojša Stefanović raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina sahrane novi sad novosadsko porodilište isključenje vode jkp lisje servisne informacije novi sad dnevni horoskop Vreme u Novom Sadu isključenja struje bebe