Novinarska udruženja: Nova direktorka RTV u sukobu interesa

Novinarska udruženja: Nova direktorka RTV u sukobu interesa

NUNS i NDNV saopštili da se nova programska direktorka RTV Slavica Subotić Braun, čiju bi funkciju trebalo smatrati javnom funkcijom, nalazi u sukobu interesa.

- Subotić Braun je, pored toga što je vršilac dužnosti programske direktorke, istovremeno i članica Programskog saveta ovog javnog medijskog servisa, što je suprotno Zakonu o javnim medijskim servisima, navodi se u saopštenju.

Kako navode, njime je propisano da član Programskog saveta RTS i RTV ne sme da obavlja javnu funkciju.

NUNS i NDNV uputili su zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se izjasni o eventualnom sukobu interesa v.d. programske direktorke, odnosno da li je u njenom slučaju prekršen i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osim toga, traže od njih da, ukoliko utvrde da postoji sukob interesa, preduzmu zakonom predviđene mere protiv nje i rukovodstva RTV.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

lisje epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište betanija OK Vojvodina bebe Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje Daško i Mlađa bez struje bez vode radosne vesti sahrane novi sad novorođenčad groblje raspored sahrana novi sad Isključenje struje Spens havarija na vodovodu isključenja struje jkp lisje hrana sahrane Fruška gora opens 2019 servisne informacije novi sad elektrovojvodina servisne informacije almaško groblje