"Novkabel" konačno može neometano da posluje

"Novkabel" konačno može neometano da posluje

Novosadska fabrika izbegla stečaj i pokrenula proizvodnju. Privredni apelacioni sud odbacio žalbe poverilaca

Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPR) u kompaniji "Novkabel" okončan je uspešno, javljaju "Večernje novosti". Novosadski proizvođač kablova, kako za beogradski dnevni list objašnjava Zoran Stanojević, direktor "Novkabela", više nema dugova, prešao je iz državnog vlasništva u vlasništvo poverilaca i sada može neometano da posluje.

Privredni apelacioni sud u Beogradu, navodi Stanojević za "Novosti", odbacio je sve žalbe poverilaca i krajem decembra u "Novkabel" je stiglo rešenje kojim je potvrđeno da je ovaj proces završen.

- Sada je "Novkabel" i formalno u većinskom vlasništvu najvećih poverilaca, odnosno kompanije "Ju point", koja je deo "Ist pointa", i koja poseduje 86 odsto kompanije – precizirao je Stanojević.

U vreme kada je kao predstavnik državnih organa preuzimao rukovođenje fabrikom, Stanojević za "Večernje novosti" podseća da je zatekao izuzetno tešku situaciju. I pored toga, proizvodnja je nastavljena i firma je uspela da opstane.

- Ušao sam u fabriku kojoj je pretio bankrot za samo tri dana, i gotovo niko nije verovao u to da može da opstane, jer je dug bio 56 miliona evra, a imovina fabrike je procenjena na 38 miliona evra – napominje Stanojević za beogradski list.

- Velikim zalaganjem, pre svega radnika koji su ostali u fabrici, i kojih sada ima 296, uspeli smo u ovoj gotovo nemogućoj misiji. Sačuvali smo proizvodnju, uspeli smo da servisiramo redovne troškove, ali i da svim radicima redovno isplaćujemo plate, čiji je prosek oko 44.000 dinara – dodaje direktor "Novkabela" za "Večernje novosti".

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja horoskop raspored sahrana novi sad novosađani RHMZ Isključenje struje jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje bez vode Dom zdravlja Novi Sad mup novi sad dnevni horoskop horoskopski znaci bez struje policija betanija servisne informacije novi sad isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija MUP bebe Dom zdravlja novosadsko porodilište sahrane novi sad astrologija vremenska prognoza novi sad