"Novkabel" konačno može neometano da posluje

"Novkabel" konačno može neometano da posluje

Novosadska fabrika izbegla stečaj i pokrenula proizvodnju. Privredni apelacioni sud odbacio žalbe poverilaca

Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPR) u kompaniji "Novkabel" okončan je uspešno, javljaju "Večernje novosti". Novosadski proizvođač kablova, kako za beogradski dnevni list objašnjava Zoran Stanojević, direktor "Novkabela", više nema dugova, prešao je iz državnog vlasništva u vlasništvo poverilaca i sada može neometano da posluje.

Privredni apelacioni sud u Beogradu, navodi Stanojević za "Novosti", odbacio je sve žalbe poverilaca i krajem decembra u "Novkabel" je stiglo rešenje kojim je potvrđeno da je ovaj proces završen.

- Sada je "Novkabel" i formalno u većinskom vlasništvu najvećih poverilaca, odnosno kompanije "Ju point", koja je deo "Ist pointa", i koja poseduje 86 odsto kompanije – precizirao je Stanojević.

U vreme kada je kao predstavnik državnih organa preuzimao rukovođenje fabrikom, Stanojević za "Večernje novosti" podseća da je zatekao izuzetno tešku situaciju. I pored toga, proizvodnja je nastavljena i firma je uspela da opstane.

- Ušao sam u fabriku kojoj je pretio bankrot za samo tri dana, i gotovo niko nije verovao u to da može da opstane, jer je dug bio 56 miliona evra, a imovina fabrike je procenjena na 38 miliona evra – napominje Stanojević za beogradski list.

- Velikim zalaganjem, pre svega radnika koji su ostali u fabrici, i kojih sada ima 296, uspeli smo u ovoj gotovo nemogućoj misiji. Sačuvali smo proizvodnju, uspeli smo da servisiramo redovne troškove, ali i da svim radicima redovno isplaćujemo plate, čiji je prosek oko 44.000 dinara – dodaje direktor "Novkabela" za "Večernje novosti".

Oceni vest:
1
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan