NOVO NASELJE: Predstavljanje rezultata projekta "Art Kvart – Start! 2018!"

NOVO NASELJE: Predstavljanje rezultata projekta "Art Kvart – Start! 2018!"

U Plavoj sali ŠOSO "Milan Petrović" na Novom naselju u subotu 29. decembra udruženje "Novo kulturno naselje" sugrađane i sugrađanke obradovaće izložbom radova i premijerom filma "Potraga za promenom".

Kratkometražni filmi izložba proizvod su rada pet umetničkih sekcija koje su se, u okviru projekta "Art Kvart – Start! 2018”, realizovale u pet delova Novog Sada. U prethodna tri meseca 40 mladih je, tokom 50 radionica, vredno stvaralo uz svoje mentore i  mentorke – Nikolu Končarevića, Isidoru Vlček, Ljubicu Tankosić, Jovanu Miljuš-Grbić i Enu Entinu Gucunski.

Muzička, dramska, plesna, režiserska i vajarska sekcija sprovođene su u  pet delova grada: Detelinara (u školi "Bogdan Šuput“), Novo naselje (u vrtiću "Vendi“), Centar ( u "Omladinskom OK klubu“ na SPENS-u), Adamovićevo naselje (u studijima "Kameleon“ i "Herc“) i Rotkvarija ( u Omladinskom kreativnom centru "OKCE“). Učesnici i učesnice prikazali su izuzetnu kreativnost, predanost i posvećenost, koju najbolje opisuju njihovi radovi.

Poznati novosadski glumac Igor Pavlović prepoznao je potencijal i kvalitet rada mladih umetnika u nastajanju, i pristao da glumi u njihovom filmu, naveli su organizatori.

Projekcija filma i otvaranje izložbe zakazani su za 19 časova, a ulaz je slobodan.

"Art Kvart – Start“ za ciljeve ima decentralizaciju sadržaja za mlade, uključivanje mladih iz perifenih delova grada u kulturne i edukativne programe kao i upućivanje mladih jednih na druge. Realizuje se već pet godina, a učešće je uzelo više od dve stotine mladih.

Projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarija za mlade Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Gradske uprave za kulturu.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • miladin

  pre 1991 dan i 9 sati

  Svratite malo i do centra Novog naselja i pogledajte njegov svakodnevni izgled prljavštine, primitivizma i nekulture usled NEPOŠTOVANJA KOMUNALNOG REDA koji se svakodnevno narušava nelegalnom prodajom sa priručno postavljenih tezgi i „iz uatomobila“ voća, povrća, mlečnih i suhomesnatih proizvoda, pića, kozmetike i drugih proizvoda i artikala…. u Bulevaru Jovana Dučića od red. br. 1 do red. br. 21.

  Obaveštavali Gradsku uptavu za inspekcijske poslove, Komunalnu policiju više puta i telefonom i puem e-mail. Bez ikakvih rezultata.
  Nedavno upućen inspektor na predmetnu lokaciju parkirao kola, ćaskao sa prodavcima, jeo jabuku (verovatno uzetu od prodavaca)... SRAMOTA!

  "Evropska prestonica kulture 2021?"
  Prošao sam prilično sveta, živeo u inostranstvu, i jedino na šta me asocira sadašnji Novi Sad je "Evropska prestonica droge i nekulture."
  Kulturnim sugradjanima želim dobro zdravlje i sve najbolje u Novoj 2019. godini.
  A "nekulturnim" - Što brži i potpuni NESTANAK!

  Oceni komentar:
  0
  2