NOVO NASELJE: U sredu počinje zatrpavanje iskopa za bazen

NOVO NASELJE: U sredu počinje zatrpavanje iskopa za bazen

Po nalogu Građevinske inspekcije, 23. novembra počeće nasipanje zemljom iskopa dubokog dva metra, na površini koja je bila namenjena za olimpijski bazen na Bulevaru Jovana Dučića.

Kako piše "Dnevnik", na lokaciji koju je pre deset godine kupla slovenačka komapnija "Tuš", treba da se naspe ukupno 4.000 kubika zemlje, što će učiniti izvršna služba JKP "Stan", koja je na javnom pozivu dobila posao uklanjanja bespravne gradnje. Početak radova obradovaće žitelje Novog naselja, posebno one oko nesuđenog bazena, jer se u iskopanoj rupi godinama taložila voda i legli insekti, o čemu je Grad Novi Sad imao brojne pritužbe građana.

Glavna građevinska inspektora Slavica Lazov kazala je za ovaj novosadski list da će prvo biti izvađene betonske ploče postavljene na dno bazena, i da taj posao znači praktično vraćanje zemljišta u prvobitno stanje.

- To je ravnanje terena jer slovenačka kompanija nije imala građevinsku dozovolu za izgradnju bazena, a rešenje o tome da započeti objekat treba ukloniti Inspekcija je donela još u junu 2009. godine – kazala je glavna građevinska inpektorka za "Dnevnik".

- "Tuš" više nije vlasnik objekta, ali, bez obzira na to, bio je investitor i snosiće troškove uklanjanja, koji vrede oko 7,2 miliona dinara. Novac za to Građevinska insekcija je dobila od Ministarstva građevine radi uklanjanja divlje gradnje i ta suma biće vraćena tom ministarstvu čim se trškovi rušenja naplate od "Tuša" – dodala je Lazov.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • goran

  pre 2578 dana i 11 sati

  01.07.2017. Zatrpaše li tu rupu ili...?

  Oceni komentar:
  0
  1