NOVO U NS: "Logiscool" škola kodiranja i digitalne pismenosti za decu

NOVO U NS: "Logiscool" škola kodiranja i digitalne pismenosti za decu

U našem gradu je otvorena škola programiranja koju će deca od šest do 18 godina prosto obožavati, jer ih na zabavan način uči veštinama koje će im biti neophodne za uspešnu budućnost! "Logiscool" posluje u 35 zemalja, na 170 lokacija i već 170 hiljada dece je prošlo kroz njihove kurseve, a sada se ova mogućnost otvara i deci u Novom Sadu!

"Logiscool" radi po akreditovanom nastavnom planu i programu "Scoolcode", koji ovu školu izdvaja od ostalih i za koji su ocenjeni odličnom ocenom od strane Education Alliance Finland, kao dokaz da pružaju pravu pedagošku vrednost.


Najsavremenija oprema, mladi i perspektivni treneri
sa najnovijim digitalnim znanjem i odlična lokacija u širem centru grada (Arse Teodorovića 5), samo su neki od razloga zašto da upišete svoje dete baš ovde, kako bi savladala programiranje i digitalnu pismenost.


Danas deca odrastaju sa digitalnim uređajima u rukama, ali su uglavnom pasivni korisnici, umesto da budu aktivni kreatori. Mi, u našoj školi, pomažemo deci da postanu vešta, samouverena i dobro pripremljena za digitalnu budućnost. Digitalna pismenost je osnovna veština 21. veka i svi znamo da je biti programer najtraženije zanimanje. Većina dece mašta o tome da radi u kompanijama kao što su Google, Amazon, Facebook, a naš cilj je da izgradimo put ka realizaciji njihovih snova – kaže za portal Moj Novi Sad Jelena Nenadović, menadžer ove škole.


U "Logiscool"-u deca uče preko obrazovne platforme My Logiscool, u kojoj kreiraju razne projekte, dok roditelji imaju mogućnost da prate njihov napredak sa svakog mesta.

Svi kursevi su razvijeni tako da odgovaraju deci od predškolskog uzrasta pa do završetka srednje škole, a treneri će uvek pratiti razvoj dece i pronaći pravi put za njih.


Svi naši učenici počinju da kodiraju u blox modu, gde mogu da kreiraju zabavne igrice koristeći digitalne blokove u boji. Kada savladaju blox mode, prelaze na sledeći nivo – mix mode, gde paralelno vide blokove i tekstualni programski jezik. Nakon dva semestra rada u mix modu, prelaze sa kodiranja pomoću vizuelnih blokova na jezike zasnovane na tekstu (StageScript, Python, C#). Takođe, upoznaće se i sa popularnim razvojnim okruženjima: Visual studio, Unity i Godot – opisuje Nenadović.


Ipak, programiranje decu uči nečemu mnogo širem – analitičkom razmišljanju i rešavanju problema, a uz to povećava njihovu kreativnost, koncentraciju i samopouzdanje. Deca kroz pomenute programe napreduju i u drugim predmetima, kao što su engleski jezik, matematika, fizika, likovna kultura…

Kursevi koji se realizuju u "Logiscool"-u traju 16 – 18 nedelja po semestru, u vidu dvočasa. Nakon određenog perioda, trener radi sa decom zabavan kviz, na osnovu kojeg procenjuje da li su deca savladala gradivo.


Pored toga, organizuju se i razni kampovi i radionice tokom raspusta: programiranje, video produkcija, dizajniranje igrica (Minecraft, Roblox) i lego robotika...

DECA MOGU BESPLATNO DA KREIRAJU SVOJU PRVU KOMPJUTERSKU IGRU: Da bi se roditelji i deca upoznali sa svim što ova škola programiranja pruža, organizuju se dani otvorenih vrata. Prijavite se na besplatan demo čas preko ovog linka. Dok se deca, uz pomoć trenera, upoznaju sa uzbudljivim novim svetom, roditelji sa osobljem mogu popričati o važnosti digitalne pismenosti.


Više informacija o Logiscool možete naći na sajtu škole i Fejsbuk stranici, a kontakt telefon škole je 061 31 88 111.

Oceni vest:
11
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maki

  pre 94 dana i 23 sata

  Kad nezadovoljni roditelji pokušavaju da unovče svoju decu kroz nametanje budućeg poziva.

  Oceni komentar:
  4
  9