NOVOGODIŠNJI BAZAR: Ukrasi, pokloni i pesme na tri jezika

NOVOGODIŠNJI BAZAR: Ukrasi, pokloni i pesme na tri jezika

U holu zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu u četvrtak 20. decembra održan je šesti bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju.

Humanitarnu akciju organizovao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, a radove su izlagali učenici i učenice specijalizovanih obrazovno-vaspitnih ustanova sa teritorije AP Vojvodine.


Učesnike i goste pozdravio je zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević.

- Čast nam je bila da po šesti put ugostimo ovu divnu decu i da im ustupimo prostor da prikažu svoja kreativna umetnička dela, koja su pripremala uz pomoć svojih vaspitača i nastavnika. Pokrajinski sekretarijat oduvek se zalagao za poboljšanje statusa dece sa smetnjama u razvoju, što smo pokazali i u programu inkluzivnog obrazovanja, te je ovo samo još jedan vid naše podrške i želje da damo značaj onome što deca rade. Svi zaposleni u Pokrajinskoj vladi imaće danas mogućnost da kupe novogodišnje ukrase, ikebane i darove koje su spremili, a sakupljen novac, po tradiciji, ostaje školama koje su učestvovale na bazaru – rekao je Kovačević.


Inkluzivni hor
škole "Milan Petrović", pod vođstvom Miše Blizanca, priredio je dirljiv nastup, izvodeći pesme na srpskom, mađarskom i romskom jeziku. U interaktivnom nastupu, hor je podstakao publiku da se pridruži u pevanju, koristeći znakovni jezik, čime su okupljenima pokazali šta u pravom smislu znači prihvatanje razlika, što i jeste cilj inkluzije.

Na ovogodišnjem bazaru, svoje radove predstavila su deca iz ŠOSO "Milan Petrović" iz Novog Sada, "Mara Mandić" iz Pančeva, "Anton Skala" iz Stare Pazove, "9. maj" iz Zrenjanina, "Vuk Karadzić" iz Sombora, OŠ "Heroj Pinki" iz Bačke Palanke i iz Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović" iz Subotice.

Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan