Novogodišnji poklon koji ne košta ništa, a najviše vredi

Novogodišnji poklon koji ne košta ništa, a najviše vredi

Ako spadate u one koji su već u novembru nabavili prelepe poklone, već ih lepo upakovali i sad sa blaženim osmehom posmatraju sve nas ostale koji paničimo u poslednjoj nedelji pred Novu godinu, guramo se po prodavnicama i očajnički pokušavamo da nađemo parking u pretrpanim tržnim centrima – šta da vam kažemo sem – blago vama!

Ako ne, evo par ideja kako da preživite prednovogodišnji  haos a opet svoje drage osobe usrećite lepim poklonima koje neće zaboraviti.

Ne pričamo o „uradi sam“ rešenjima koja su svakako originalna ali zahtevaju tonu vremena  i ozbiljnu veštinu. Ovoga puta, predlažemo vam da za Novu godinu poklonite nematerijalne stvari  - sebe, svoje vreme i svoj osmeh!

Kako vaš poklon ne bi ostao samo na obećanju (jer njih često zaboravimo pošto smo baš u gužvi), a i kako biste imali šta da upakujete i stavite pod jelku, predlažemo vam da napravite „kupone za poklon“. Jednostavno na lepom papiru napište šta poklanjate (rukom, ne štampačem!), i spakujte u  lepu novogodišnju kovertu  sa imenom osobe kojoj poklanjate.

Deci  poklonite celo popodne bez telefona i kompjutera, celo prepodne porodičnog valjanja u krevetu, ceo dan u pidžami, dva sata zajedničkog igranja igrica (pobediće vas sigurno, ali i to je deo poklona), zajednički odlazak u bioskop sa sve kokicama (al' da obećate da ćete stvarno gledati film a ne telefon i posle sa njima pričati o tome kako im se svidela jurnjava vanzemaljaca).

Vašem partneru poklonite šetnju do grada bez kupovine, banke, priče o poslu ili finansijama (kafa u omiljenom  kafiću je poseban bonus), ili romantično veče bez klinaca ali i bez televizora i kompjutera. Svojim roditeljima poklonite celo popodne iskrenog slušanja njihovih priča iz mladosti (pre toga se malo podsetite ko je beše komšinica Milka i čime se bavio deda- stric Milutin).

Najboljoj drugarici poklonite ženski izlazak na kolače sa zabranom pominjanja dece, dosadnog šefa i nepodnošljive svekrve.  U suštini, za sve vam treba samo vaše vreme – a to je priznaćete, najvrednije što nekom možete pokloniti u 21. Veku.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan