Novoizgrađena fabrika u Novom Sadu zapošljavaće oko 500 radnika (FOTO)

Novoizgrađena fabrika u Novom Sadu zapošljavaće oko 500 radnika (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je objekat nove fabrike u gradu "CTPark Novi Sad“ čiji je zakupac kompanija "BMTS-technology".

Kako navode iz Gradske kuće, on je zajedno sa direktorom "CTP Invest" za Srbiju Vlatkom Đuričekom i direktorom "BMTS" Gunterom Semejom koji je zadužen za poslovanje te kompanije u Evropi i za srpsko tržište, prošetao kroz novoizgrađenu halu i obišao kancelarijski prostor te kompanije, gde su razgovarali sa zaposlenima. Naime, kompanija "BMTS Technology", kao jedan od vodećih proizvođača turbo-punjača u svetu, klijent je kompanije "CTP Invest". Ugovor između dve kompanije potpisan je početkom jula 2019. godine, radovi su počeli u avgustu te godine, a završeni za oko osam meseci.


Objekat fabrike je ukupne površine 24.350 m2, a kompanija "BMTS" će Novom Sadu doneti oko 500 radnih mesta. Biće napravlјen Razvojno-istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 lјudi raditi u samoj proizvodnji.

Grad se dugo borio za oživlјavanje industrijske zone Sever 4 i isplatilo se sve ono što smo radili u pogledu razvoja ekonomije grada. Impresioniran sam brzinom kojom je "CTP Invest" izgradio ovu fabriku, a posebno me raduju planovi "BMTS" za razvoj i proširenje poslovanja u našem gradu. Srećan sam, zadovolјan i ponosan što ovakve dve kompanije sarađuju u Novom Sadu, što je svojevrsna pozivnica za druge investitore širom sveta da upravo nas izaberu za svoj biznis. "CTP Invest" ima preko 5,6 miliona kvadratnih metara poslovnog prostora svuda u Evropi i radi sa najvećim svetskim kompanijama. Hvala im što su se opredelili za Novi Sad, kupili zemlјište i sagradili ovu lepu halu, a zahvalni smo i na dolasku jednog od najvećih proizvođača turbo-punjača "BMTS" koji će ovde do 2024. godine zaposliti čak 500 lјudi da proizvode i razvijaju proizvode za automobilske gigante. Čestitam mladim lјudima na zaposlenju, jer, kako sam obavešten, njih 74 već radi u ovom objektu i uglavnom su na zaduženjima vezanim za kancelarijski posao. Nakon montiranja opreme, sledi i zapošlјavanje radnika u proizvodnji. Početkom septembra će biti gotovo postrojenje, i očekujemo početak proizvodnje u ovoj hali, a Novi Sad će uskoro imati kompletno završenu industrijsku zonu Sever 4, jer planiramo vrlo brzo da krenemo u realizaciju prodaje preostalih, neiskorišćenih hektara gde će umesto livade, biti obezbeđen posao za nekoliko hilјada lјudi – rekao je Miloš Vučević i naglasio da Novi Sad beleži povećanje broja zaposlenih od 28 hilјada u poslednjih šest godina i da se neće stati na tome.


Direktor "CTP Invest" za Srbiju Vlatko Đuriček, podsetio je na to da kompanija poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

– U Srbiji poslujemo dve godine i osam meseci i izuzetno smo zadovolјni celokupnim okruženjem i saradnjom sa lokalnom zajednicom. Do sada smo formirali više ovakvih parkova u Srbiji, a nekoliko njih je u fazi projektovanja ili izgradnje. Novi Sad ima odličan potencijal i izdvaja se kao grad sa odličnim karakteristikama koji privlači najveće klijente, poput "BMTS-a". Smatram da će svi biti dugoročno zadovolјni, a mi nameravamo da nastavimo investiranje u ovoj zoni o čemu ćemo detalјnije pričati kad sve bude izvesno – rekao je Vlatko Đuriček naglasivši da će objekat u Novom Sadu dobiti status "zelenog" objekta, zahvalјujući sertifikatu "Breeam" koji pruža potvrdu da je gradnja u skladu sa principima održivog razvoja i energetske efikasnosti.


Direktor Gunter Semeja iz “BMTS Technology” naglasio je da je mnogo istraživanja tržišta u raznim državama prethodilo odluci da upravo u Novom Sadu bude postrojenje te kompanije.

– Naša globalna strategija je usmerena ka planu da postanemo prepoznatlјivi kao kompanija koja je u samom vrhu proizvođača turbo-punjača u Evropi i da poslovanje proširimo još više. Novi Sad ima odličan potencijal za investiranje. Naišli smo na dobre uslove, ne samo u vidu infrastrukture, već i podrške lokalne samouprave. Planiramo proširenje nakon svečanog otvaranja u septembru ove godine, a "CTP Invest" nam je u ovoj misiji vrlo dobar partner. Naše ambicije se odnose na proširenje i to upravo ovde, jer smo u Novom Sadu stekli pouzdane partnere  – rekao je Gunter Semeja, a prenosi pres služba Grada Novog Sada.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ne slažem se

  pre 222 dana i 6 sati

  Da se ne bi zanosili previše.
  Svaki ovakav objekat od brzo montažnih elemenata, fabrička hala, može biti napušten i iseljen veoma brzo.
  Nema tu investicija.
  Mi dali zemlju i infrastrukturu. Ako pretpostavimo da im nismo i halu sklopili, već da je to plaćeno njihovim novcem, kod prve krize mogu odneti i mašine i raspustiti sve ovo za dve nedelje.
  Niskoplaćena radna mesta, jednostavan rad.
  Nema ovde uspeha.
  Ali je medijski sjajno za priču, kako liderujemo i blistamo.
  Kod prve krize zbog epidemije, rata ili ekonomskog kolapsa, videćemo šta će ostati od ovakvih uspeha.
  Tako je to, kada hoćeš da ti beli svet razvija privredu.
  Kada je stručnost u pitanju, možeš nepismenoj babi dati vladajuće funkcije - i ona će znati da pozove beli svet da joj razvija privredu.

  Oceni komentar:
  4
  30
 • Snezana

  pre 147 dana i 2 sata

  Da li postoji mogucnost zaposlenja u IT sektoru?

  Oceni komentar:
  1
  1