NOVOSAĐANI: Bračni par koji fotografijom promoviše Novi Sad

NOVOSAĐANI: Bračni par koji fotografijom promoviše Novi Sad

Pravo je zadovoljstvo raditi ono što volite, još ako to činite sa voljenom osobom onda vam je svaki radni dan poseban. Strast prema fotografiji je jedan bračni par odveo na novi životni put i učinio ih prepoznatljivim gradskim likovima.

Pedesetšestogodišnji Jovan Vizi Mirčetić najveći deo radnog veka proveo je u štampariji. Pre sedam godina je supruzi Gordani predložio da zajedno počnu da se bave komercijalnim fotografisanjem. Od tada se ovo dvoje rođenih Novosađana redovno pojavljuje na mnogim gradskim manifestacijama kako bi ovekovečili prisutne sugrađane, a svoje radove potom objavljulju na internetu.


- Oboje smo samouki fotografi. Počeli smo sa jednostavnijom opremom, a kako smo se vremenom razvijali tako smo kupovali bolje fotoaparate i objektive. Danas radimo i sa kamerom i montiramo snimke –
objašnjava Jovan i nastavlja:

- Ideja je bila da promovišemo Novi Sad, a ujedno i naš rad. Počeli smo uveče obilaziti diskoteke i kafiće i nudili gostima da se fotografišu, a svoje fotografije posle da nađu na internetu. Želeli smo dočarati atmosferu tih lokala i ljude koji uživaju. Takođe, posećivali smo sve važnije gradske manifestacije i dešavanja – kaže Jovan.


Sagovornik portala mojnovisad.com tvrdi da njegova supruga ženskim okom često primeti detalje koje on inače ne bi.

- Volimo uraditi fotografiju koja nekome pa i nama nešto znači. Obožavamo da fotografišemo osobe koje su pozitivne i na taj način i nastupaju, a ljudima je teško izmamiti osmeh u današnje vreme. Ovekovečili smo mnoge bendove i javne ličnosti – iskren je Jovan.


Četrdesetdevetogodišnja Gordana je miran život domaćice rado zamenila za terenski posao sa suprugom.

- Fotografija je naša ljubav. Svašta smo do sada pokrivali, rođendane, proslave, svadbe i različita dešavanja. Zarađujemo od toga, ali bitno nam je da ljudi budu srećni. Objavljujemo radove na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram i Tviter. Klijentima fotke šaljemo mejlom, ili im dostavimo na USB memoriji. Imamo i laptop pa smo uveli uslugu da se fotografije prebace odmah na mestu događaja – objašnjava Gordana.


Organizatori mnogih manifestacija angažuju Jovana i Gordanu zbog činjenice da su bračni par koji radi zajedno.

- Sajam, "Fashion week", "Svadbena magija" samo su neka od dešavanja koja smo pokrivali. Svima je simpatično da muž i žena rade zajedno. Ali, gledamo da budemo što profesionalniji. Fotografije isporučene na vreme i kvalitet je ono što se danas traži, a konkurencija je velika – završava svoju priču bračni par Vizi Mirčetić.


Tekst: Aleksandar Jovanović
Fotografije: Aleksandar Jovanović i privatna arhiva Vizi Mirčetić

Oceni vest:
9
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sremac

  pre 858 dana i 10 sati

  ...A kvalitet je ovde malo diskutabilan...

  Oceni komentar:
  3
  3