NOVOSAĐANI: Buduća profesionalna golferka iz našeg komšiluka

NOVOSAĐANI: Buduća profesionalna golferka iz našeg komšiluka

Prijatelji su joj se smejali zbog sporta koji je odabrala da trenira. Ubrzo im je pokazala da greše, a svojom upornošću i talentom potvrdila da može da se otisne u profesionalce.

Sara Sušić rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Živi s roditeljima i mlađim bratom. Odlična je učenica Gimnazije “Svetozar Marković”. Nakon jedanaest godina treniranja tenisa, ove godine je odlučila da se oproba i u golfu.

- Imala sam šest godina kada su naši teniseri počeli da postižu uspehe u svetu. Beli sport je postajao sve popularniji u Srbiji i kao većina tadašnje dece, i ja sam se odlučila za tenis – objašnjava Sara i nastavlja:

- Međutim, kasno sam krenula na takmičenja, tako da nisam ostvarila  posebne rezultate – iskrena je Sušićeva.

Pre godinu i po dana, Sarin mlađi brat Marko prisustvovao je promociji golfa u svojoj školi i nakon toga počeo je da ga trenira. Ubrzo, sagovornici portala mojnovisad.com svidela se igra koju je do tada gledala samo na malim ekranima.


- Letos sam sa Markom otišla u Golf centar Žabalj i oduševila se. Bila je to ljubav na prvi pogled. Radi se o komplikovanom sportu, ali ispostavilo se da imam dobre udarce. Golf trener mi je kazao da je to zato što igram tenis. Od tada treniram dva puta nedeljno. Golf štap i loptice dobijam u klubu, a posebne cipele, koje ne kližu na travi, kupila sam sama. Sport je zaista elegantan, jer da bi izašao na teren, moraš imati majicu sa kragnom, elegantne pantalone ili suknju – objašnjava mlada Novosađanka.

Gospodske manire golfu daju i razni pomoćni rekviziti, kao što su štapovi i torba u kojoj se nose, loptice, markeri, ekserčići za ispucavanje loptice kod početnog udarca i viljuškica za popravku trave. Nakon nekoliko meseci Sara je naučila  pravila golfa i dobila “Green card” sertifikat koji joj omogućava da igra na svim terenima sveta. Kaže da su udarci najteži i oni se redovno vežbaju.

- Kada se takmičite cilj je popuniti rupe sa što manje udaraca. Igra se na 18 ili devet rupa. Na kraju sezone se sabiraju bodovi i na osnovu toga se dobijaju poeni i dele medalje. Svako igra za sebe. Igramo u grupama i bude prelepo kada se skupe igrači sa prostora cele bivše Jugoslavije. Stekla sam i mnoge nove prijatelje preko golfa i lepo se družimo. Ovaj sport postaje kod nas sve popularniji. Pored starijih golfera, sve češće dolaze i mlađe osobe – priča Sara.


Nakon završetka gimnazije, ova devojka planira da nastavi studije i da radi u novosadskom IT sektoru. Paralelno s tim, volela bi da zavši obuku za teniske trenere i da uđe u golf reprezentaciju Srbije.

- Nameravam da postanem profesionalni golf igrač. Kod nas je još uvek malo žena u ovom sportu, ali to će se promeniti. Sećam se da je, kada sam počela igrati golf, većini mojih prijatelja to bilo čudno. Neki su me čak i ismevali, rekli su mi da je to igra za penzionere. Posle su promenili mišljene i danas me podržavaju – kaže Sara Sušić sa osmehom na licu.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje novosadsko porodilište elektrovojvodina Dom zdravlja novorođenčad Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad vremenska prognoza novosađani horoskop bez vode bebe betanija vremenska prognoza novi sad bez struje jkp novosadska toplana Republički hidrometeorološki zavod dnevni horoskop servisne informacije novi sad bez grejanja Hitna pomoć jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje grejanja horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad