NOVOSAĐANI: Buduća profesionalna golferka iz našeg komšiluka

NOVOSAĐANI: Buduća profesionalna golferka iz našeg komšiluka

Prijatelji su joj se smejali zbog sporta koji je odabrala da trenira. Ubrzo im je pokazala da greše, a svojom upornošću i talentom potvrdila da može da se otisne u profesionalce.

Sara Sušić rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Živi s roditeljima i mlađim bratom. Odlična je učenica Gimnazije “Svetozar Marković”. Nakon jedanaest godina treniranja tenisa, ove godine je odlučila da se oproba i u golfu.

- Imala sam šest godina kada su naši teniseri počeli da postižu uspehe u svetu. Beli sport je postajao sve popularniji u Srbiji i kao većina tadašnje dece, i ja sam se odlučila za tenis – objašnjava Sara i nastavlja:

- Međutim, kasno sam krenula na takmičenja, tako da nisam ostvarila  posebne rezultate – iskrena je Sušićeva.

Pre godinu i po dana, Sarin mlađi brat Marko prisustvovao je promociji golfa u svojoj školi i nakon toga počeo je da ga trenira. Ubrzo, sagovornici portala mojnovisad.com svidela se igra koju je do tada gledala samo na malim ekranima.


- Letos sam sa Markom otišla u Golf centar Žabalj i oduševila se. Bila je to ljubav na prvi pogled. Radi se o komplikovanom sportu, ali ispostavilo se da imam dobre udarce. Golf trener mi je kazao da je to zato što igram tenis. Od tada treniram dva puta nedeljno. Golf štap i loptice dobijam u klubu, a posebne cipele, koje ne kližu na travi, kupila sam sama. Sport je zaista elegantan, jer da bi izašao na teren, moraš imati majicu sa kragnom, elegantne pantalone ili suknju – objašnjava mlada Novosađanka.

Gospodske manire golfu daju i razni pomoćni rekviziti, kao što su štapovi i torba u kojoj se nose, loptice, markeri, ekserčići za ispucavanje loptice kod početnog udarca i viljuškica za popravku trave. Nakon nekoliko meseci Sara je naučila  pravila golfa i dobila “Green card” sertifikat koji joj omogućava da igra na svim terenima sveta. Kaže da su udarci najteži i oni se redovno vežbaju.

- Kada se takmičite cilj je popuniti rupe sa što manje udaraca. Igra se na 18 ili devet rupa. Na kraju sezone se sabiraju bodovi i na osnovu toga se dobijaju poeni i dele medalje. Svako igra za sebe. Igramo u grupama i bude prelepo kada se skupe igrači sa prostora cele bivše Jugoslavije. Stekla sam i mnoge nove prijatelje preko golfa i lepo se družimo. Ovaj sport postaje kod nas sve popularniji. Pored starijih golfera, sve češće dolaze i mlađe osobe – priča Sara.


Nakon završetka gimnazije, ova devojka planira da nastavi studije i da radi u novosadskom IT sektoru. Paralelno s tim, volela bi da zavši obuku za teniske trenere i da uđe u golf reprezentaciju Srbije.

- Nameravam da postanem profesionalni golf igrač. Kod nas je još uvek malo žena u ovom sportu, ali to će se promeniti. Sećam se da je, kada sam počela igrati golf, većini mojih prijatelja to bilo čudno. Neki su me čak i ismevali, rekli su mi da je to igra za penzionere. Posle su promenili mišljene i danas me podržavaju – kaže Sara Sušić sa osmehom na licu.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan