Novosađani: Četiri decenije snimao ljude i događaje, od danas u penziji

Novosađani: Četiri decenije snimao ljude i događaje, od danas u penziji

Adonis Skutelis - Grle je 37 godina radio kao snimatelj Radio televizije Vojvodine, u petak mu je bio poslednji radni dan, a od danas je u penziji.

“Danas mi je poslednji radni dan, kolege su mi pripremili malo okupljanje da to proslavimo. Ja sam 37 godina radio kao snimatelj na RTV-u. Mogu da vam kažem da da je to jedan od najlepših poslova koji postoje jer ti pruža mogućnost da u istom danu budeš i u štali i u skupštini ili nekom ekskluzivnom hotelu sa najuglednijim ljudima. Lepo je kada čovek, radeći ovaj posao, može da oseti satisfakciju da je neke nepravde ispravio ili bar probao da ispravi. Ima i teških trenutaka. Najteži je bio rat u kojem sam gledao toliko ljudi koji su stradali nevino, raseljeni, izgnani … Ta njihova nesreća je meni jako blizu, zato što je i moja porodica, u nekim ranijim godinama, na sličan način morala da napušta svoj dom i našla se u jednom buljkesu koji se danas zove Bački Maglić, više hiljada kilometara od svoje kuće.

Interesanto je što sam za ovih skoro 40 godina koliko radim imao priliku da propratim razvoj tehnologije. Od filmskih kamera i snimanja na film, i kamera sa odvojenim snimačem koje su imale po 30-40 kila. Tada su svi snimatelji Boga molili da neko izmisli neku lakšu kameru. A stigao sam do današnjih malih kamera od svega nekoliko kila koje daju odlične snimke. 

A kada je reč o penziji, ja sam je najpre doživeo kao slobodu. Ne moram ništa, a mogu sve. Imam dosta hobija, ja sam inače protetičar po struci, ali sam u jednom momentu od kamere i snimanja napravio posao, a od posla hobi. Bojim se da planiram bilo šta za penziju, radim spontano, čuvam unukicu i čekam neke nove prilike.”

 

 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ja

  pre 2145 dana i 20 sati

  bravo majstore, sa srecom I da penziju dobijas kolio si I staz odradio !

  Oceni komentar:
  0
  4