NOVOSAĐANI: Honorarni posao pozitivno utiče na izgradnju karaktera

NOVOSAĐANI: Honorarni posao pozitivno utiče na izgradnju karaktera

Iako je tek na drugoj godini fakulteta, naša današnja sagovornica nije se u potpunosti prepustila bezbrižnim studentskim danima, već preko leta vredno radi za dodatni džeparac. Plan joj je da provede nekoliko godina u inostranstvu, ali, za razliku od mnogih u Srbiji – namerava i da se vrati.

Katarina Modić rođena je 1995. godine. Trenutno je na drugoj godini studija hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu. Živi s roditeljima i mlađim bratom.

- Završila sam Srednju medicinsku školu, smer za pedijatrijsku sestru. Nisam želela da nastavim medicinu, hemija je bila srodna onome što sam do tada učila, i zadovoljna sam izborom koji sam napravila. Vredno učim, ali sam i stekla  mnogo novih prijatelja. Ne bih volela da radim kao nastavnik, ili profesor jednoga dana. Želja mi je da radim u industriji, ili u laboratoriji – objašnjava Katarina i nastavlja: - Ako odlučim da upišem master studije, to ću onda uraditi u inostranstvu. Ne znam da li bih ostala tamo, ali želim da putujem po svetu i da iskusim život u stranoj državi – iskrena je Modić.
 

Ova mlada devojka pored obaveza na fakultetu pronalazi i vremena za honorarne poslove preko vikenda. Najviše se angažuje tokom leta.

- Drugarica me je zvala prošlog leta da radimo kao promoterke. Probala sam i shvatila da to nije ni teško niti strašno. Time se bavim tokom juna, jula i avgusta. Otac je u početku imao određene rezerve, ali me podržava jer vidi da se trudim. On me uvek odveze tamo gde se radi promocija i kasnije dođe po mene – priča Katarina Modić.

Sagovornica portala mojnovisad.com kaže da joj zarada dođe kao džeparac. Voli da ide rekreativno u teretanu i ponekad s društvom izađe na piće, ali ne često. Obaveze prema školi su ipak preče.

- Većina mojih prijatelja sa fakulteta radi različite poslove, veoma su pametni i vredni. Nisam se ni ja pokajala, to sve pozitivno utiče na izgradnju karaktera – kaže Katarina.

Oceni vest:
3
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan