NOVOSAĐANI: Humanitarne akcije – stres koji zlata vredi

NOVOSAĐANI: Humanitarne akcije – stres koji zlata vredi

Svojim prijatnim glasom ona mnogima ulepšava jutro, ali i saopštava važne servisne informacije stanovnicima glavnog grada Vojvodine.

Vanja Vojinović je rođena Novosađanka, a većina sugrađana prepoznaje je po boji glasa. Godinama radi kao voditelj na Radiju Signal, a od pre pola godine počela je da vodi njihov jutarnji program.

- Uprkos tome što volim da lutam, ovaj grad uvek pronađe način da me zadrži sebi. Na radio sam došla sasvim slučajno, iako sam medije izučavala tokom školovanja. Na Radiju Signal sam više od četiri godine i to je nešto kao prva ljubav za koju si vezan neraskidivo – objašnjava Vanja i nastavlja: - Iako se čini da je sve na poslu kao na pokretnoj traci i da je svaki dan kao preslikan, u medijima to nije slučaj. Isti posao radiš na 100 različitih načina i tu ispituješ svoje granice, budiš kreativca u sebi, smeješ se i nerviraš u isti mah. Do pre samo godinu dana verovala sam da nikada neću moći da radim jutarnji program, jer sam noćna ptica oduvek. Sa novosadskim noćima sam se slagala kao sa najboljim drugarima – priča Vanja sa osmehom na licu.

Sagovornica portala mojnovisad.com ubrzo je shvatila da i jutro ima svojih čari. Počela je da primećuje cvrkut ptica, na koji je, po sopstvenom priznanju, već odavno zaboravila.

- Zaista je u početku bilo čudno ustajati jako rano i ići na posao. Izađete na ulicu i nema mnogo saobraćaja i galame. I danas, često, dok sa Novog naselja idem ka radiju, pevam sa pticama, da razmrdam glasne žice i nasmejana kažem dobro jutro Novi Sade – kaže Vojnović.

Mladoj voditeljki najuzbudljiviji trenuci na radiju dešavaju se u vreme velikih humanitarnih i dobrotvornih akcija.

- Tu pre svega mislim na događaje kao što su ''Frižideri toplog srca'', gde sa ponosom gledamo kako Novosađani, ujedinjeni, pomažu svojim sugrađanima kojima je pomoć u vreme praznika najpotrebnija. Ali tu su i razne jednodnevne akcije za koje imamo jako malo vremena. To je stres koji zlata vredi, jer je taj osmeh, kad sve prođe, najslađi na svetu. Sve granice smo timski prevazišli kada smo imali samo dva dana da studente FTN-a pošaljemo u Pariz na Eurobot takmičenje. Odziv je bio takav da su se aktivirali ljudi iz svih gradova Srbije. To je zapravo bilo naše zajedničko takmičenje, u kojem smo odneli ubedljivu pobedu – priseća se Vanja Vojinović.

Anegdote se na radiju dešavaju svakodnevno. A ovoj devojci u sećanje se urezuju one najlepše, koje su povezane sa kolegama.

- Uvek se trudimo da budemo veseli i puni optimizma. Jedni drugima ostavljamo što nezgodnije statuse na društvenim mrežama, pa se posle slatko smejemo. Nikad neću zaboraviti kada smo podmetnuli kolegi da ga devojka zaprosi uživo, u programu. Iako se iznenadio, pristao je. Takvi doživljaji i te prijatne emocije, nešto su što ne možete kupiti za sve pare ovoga sveta – tvrdi Vanja.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Srđa

  pre 2295 dana i 9 sati

  Bravo Vanja!!!

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Novosadjanin

  pre 2294 dana i 22 sata

  Bravo skolska!!!

  Oceni komentar:
  0
  2